V86: Brödernas dubbel gav hög utdelning

208

broderutd

Solvallabröderna Henrik och Fredrik Larsson har rivstartat året.
Efter onsdagens V86-dubbel ståtar stallet med 22 i segerprocent.
– Det är viktigt för oss att det går bra på Solvalla och nu har det i alla fall börjat bra, sa Henrik Larsson vars hästar låg bakom att 91 vinnande V86-system belönades med över 110 000 kronor.
Henrik Larsson och storebror Fredrik hade fem hästar till start inom V86. Två av dessa vann och då båda endast var streckade på sju procent av alla inlämnade V86-system såg de till att utdelningen blev hög.
– Hästarna gick bra i slutet av förra året och det känns som att vi har tagit med oss det goda flytet. Jag tycker att det har gått lite segt för oss på Solvalla de senaste åren men i dag hade vi en bra kväll och vi är skitnöjda, sa Henrik.
Stallets första triumf grejade Västerbo Europe trots sitt ”omöjliga” utgångsläge med startnummer tolv över kort distans. Fredrik Larsson hittade tredje par utvändigt och via en stark långspurt klädde Västerbo Europe av sina konkurrenter.
– Vi har gått och väntat på den här hästen länge. Han har jättehög kapacitet och nu har det släppt för honom, sa Fredrik Larsson.
Peaberry var en något mer överraskande vinnare även för bröderna Larsson. Hästen gjorde sitt första framträdande sedan november men visade ingen ringrost när han rundade konkurrenterna via en stark slutrunda från femte par utvändigt.
– Han överraskade mycket hela förra året när han bland annat vann V75-lopp och tävlade långt över förväntan. Att han skulle komma ut och vara så här bra direkt var också lite oväntat, sa Fredrik Larsson.

Dubbel även för Nurmos…
Även hemmatränaren Timo Nurmos räknade in en stalldubbel. Med Believe Me styrde körande Jorma Kontio på i tredjespår varvet från mål och där fick hästen trava resten av loppet utan rygg. Det bekom inte den hårda damen som visade härlig styrka när hon malde ner motståndet och utan problem fångade in loppets favorit My Love Star över upploppet.
– Nu har formen kommit. Hon var jättebra, berömde Kontio.
Kvällens andra V86-seger för team Nurmos-Kontio grejade högkapable Caddie Gallant, som inte startat sedan han galopperade bort sig i Svenskt Travderby i september. Nu serverades han ett fint rygglopp och tackade för det genom att på lätta fötter avväpna sina konkurrenter.
– Vi förväntar oss mycket av honom framöver. Hoppas bara han får hålla sig frisk, sa Kontio.

…och för Kihlström
Kvällens tredje dubbelsegrare var Örjan Kihlström. Först satte han dit finske gästen Nike di Girifalco, tränad av Taina Jokinen, i ett lopp över mastiga tre varv och sedan rundade han av med Roger Walmanns Latitude Broline, som tämligen enkelt tog ner ledande favoriten Polly Frontline.
– Hon har riktigt bra form men det underlättade naturligtvis att ”Polly” galopperade en bit och fick en jobbig väg fram till ledningen.

Fina pengar för åtta rätt
Övriga V86-lopp vanns av Björn Goops Miss Shape och Dimitri Hedmans Alegria Dream (Erik Adielsson). 91 system lyckades pricka in samtliga vinnare och för det belönas de med 113 778 kronor. För sju rätt får man 649 kronor och sex rätt delar ut 61 kronor.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför PdA: Fjärde chansen för Goop!
Nästa artikelInför PdA: Startlistan spikad!

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.