Inför PdA: Hultman har toppat till söndag 15.30

199

hultmatopp

Maharajah fick sträcka ut i fyra intervaller på rakbanan och det svenska Prix d’Amerique-hoppet såg läcker ut. – Han känns jättefin och jag har honom exakt där jag vill. Om jag nu lyckats kommer han att pika formen exakt halv fyra på söndag, säger tränaren Stefan Hultman.

Inte mindre än tre tv-team och reportrar från flera tidningar följde Maharajah när Stefan Hultman lade den allra sista pusselbiten inför söndagen Prix d’Amerique. Fyra intervaller på en av rakbanorna i skogen på Grosbois var torsdagens uppgift och Stefan Hultman körde som alltid efter pulsklocka. Solvallatränaren såg lika nöjd ut när han kom tillbaka efter träningsjobbet som när han åkte ut. En klar skillnad jämfört med i fjol då det gick att utläsa lite oro i tränarens kroppsspråk just i samband med torsdagsjobbet.

Toppform klockan 15.30
– Det var lite småstrul då. Men i dag är jättenöjd. I år har allt stämt perfekt hittills. Han känns jättefin och jag har honom exakt där jag vill. Om jag nu lyckats kommer han att pika formen exakt halv fyra på söndag. Det är också det som krävs om man ska lyckas i ett sådant här lopp. Sedan behövs det så klart även att det stämmer i loppet, att man har lite stolpe in, säger Stefan Hultman. – För att besegra en häst som Ready Cash måste precis allting klaffa. Men jag tror verkligen vi har en chans i år. Om jag jämför hur Maharajah är i dag med hur han kändes för ett år sedan, när han ändå blev fyra, så måste jag tro på lite chans.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.