Inför PdA: Lindqvist rankar!

212

lindq

Anders Lindqvist tippar Ready Cash men rankar tre svenska hästar bland de fem främsta i Prix d’Amerique. – Årets upplaga är en av de vassaste på länge.

Startlistan till Prix d’Amerique är klar och vi gjorde ett besök hos travtränaren Anders Lindqvist i hans borg på Grosbois. Anders Lindqvist är expert på fransk travsport efter många år i Frankrike och vi bad honom gå igenom de 18 som gör upp om 4,5 miljoner kronor och evig ära på söndag och även ranka de främsta. Vad tycker du om årets upplaga av Prix d’Amerique? – Det är en av de vassaste på länge. Även om det inte är så många franska toppar så kompenseras det av många bra svenskar. Och så är vi nyfikna på din ranking? – Ready Cash är etta, sedan rankar jag Maharajah tvåa före Raja Mirchi som är trea. Raja är lite för ojämn, annars var jag inne på honom som tvåa. Royal Dream är min fyra och sedan håller jag Quarcio du Chene som femma. Utöver de fem så tror jag bara ytterligare tre kan blanda sig diskussionen och det är Tiego d’Etang, Un Mec d’Heripre och Timoko.
Anders Lindqvist kommenterar hela startfältet i Prix d’Amerique: 1 Un Mec d’Heripre – är loppets joker och femåringen är den häst i hela fältet med störst utvecklingspotential. 2 Roxana de Barbray – är en överraskning och en häst jag tror kan bli rolig för lopp i Skandinavien. Får hon pengar här är det bra. 3 Tiego d’Etang – är hästen som många trodde skulle vinna Prix de Cornulier. Men en tappstart förstörde chanserna och han såg väl inte heller som bäst ut. Det är möjligt att det var lite för långt mellan loppen senast. Det här är en enormt bra häst och en av de som kan vinna om Ready Cash har en sämre dag. 4 Raja Mirchi – tycker jag är Sveriges svar på Ourasi. Jag har inte sett en häst i Sverige med en sådan potential och sådan motor. En enorm häst som kan vinna. 5 Vanika du Ruel – har tre raka segrar men jag tycker inte hon sett lika fin ut i de två sista loppen. Det är en är en nybliven fyraåring som jag tror är ute på för djupt vatten här. Hon får svårt att räcka. 6 Reve de Beylev – är en underbar häst som alltid blir placerad i loppen. Lyckas han bli placerad här också är det en stor framgång. 7 Punchy – honom rankar jag sist, men det är en trevlig häst för det. 8 Royal Dream – är den vi länge trodde skulle vara farligast, men han visade lite tveksam form sist och så är han extremt beroende av rygglopp. 9 Quoumba de Guez – trots att hon tränas och körs av Frankrikes nummer ett, Jean-Michel Bazire, så är pengaplacering en framgång. 10 Noras Bean – får normalt svårt, men om han är lika bra i som vid segern i Italien vet man ju inte, men han måste ha tur. 11 The Best Madrik – var trea i fjol men jag tycker inte hästen har samma form i år. Jag är lite besviken på hur han verkar för dagen. 12 Quarcio du Chene – passar perfekt för det här loppet. Jag tror att det är ett idealiskt lopp för honom. Han är mest gynnad av alla tillsammans med Ready Cash av hårt tempo. Med rätt lopp kan han vara en outsider. 13 Save The Quick – har varit relativt formlös precis som hela Le Blanc-stallet. Nej, hon har inte samma form som i fjol. 14 Timoko – var väldigt förbättrad senast. Kan han köra på väntan kan han kanske vara loppets överraskning. 15 Main Wise As – har jag aldrig sett så dålig som senast. 16 Roxane Griff – hon var tvåa i fjol men har haft problem med korsförlamning. Kanske kommer det här loppet för nära inpå för att det ska vara en perfekt. En stålmormor som tjänar pengar som bäst. 17 Maharajah – är mycket finare nu än för två år sedan då han var tvåa. Jag har aldrig sett honom så fin. Han ska räknas. 18 Ready Cash – har de gjort ett annat upplägg med i år och det verkar som att han mår bra av att inte starta så ofta. Men han är sårbar eftersom att de måste smyga. Men samtidigt är Franck Nivard född att smyga. Han gör inga misstag i stora lopp. Fördelen med Ready Cash jämfört med andra hästar är att om de kör 1.11-tempo i loppet så kan han växla till 1.05-tempo på bara något steg, det kan ingen annan.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.