Inför PdA: Svensk draghjälp på stranden

201

draghjalp

Ready Cash är den franske travkungen.
Titelförsvarare i Prix d’Amerique och hästen att slå på söndag i världens tuffaste travlopp.
– Han ser bättre ut i år än han gjorde inför vinsterna 2011 och 2012, säger ägaren och förre tränaren Philippe Allaire.
När vi springer på Philippe Allaire på tisdagen på travbanan Vincennes så har ryktet hunnit före honom. Vi har som alla andra travintresserade i Frankrike hört om hur läcker Ready Cash sett ut i måndagens sista finslipande träningsjobb på stranden i Deauville, Normandie.
Ready Cash gick totalt åtta kortare intervaller runt 500 meter i rygg på stallkamraterna Uniclove och svenska Västerbo Face It. Tempot låg mellan 1.16 och 1.18.
– Jag vet att Thierry Duvaldestin var så nervös att han inte kunde sova inför det här jobbet. Men nu kan jag lova att han sover gott resten av veckan, säger Philippe Allaire och skrattar.
Det lyser självförtroende om fransmannen och han tror stenhårt på sin häst inför söndagens stora lopp. Om Ready Cash vinner ett tredje raka Prix d’Amerique tillhör han definitivt de största i travhistorien. Endast fyra hästar har genom året klarat av den bedriften: Uranie (1926-1928)), Roquepine (1966-1968), Bellini II (1975-1977) och Ourasi (1986-1988). Den stora Ourasi blev sedan odödlig när han även vann ett fjärde Prix d’Amerique 1990.

Har respekt för Maharajah
– Vi var länge inställda på att Ready Cash kanske skulle sluta tävla efter den andra segern i fjol. Men nu ångrar vi inte att vi fortsatt satsa och om jag ska jämföra så är han bättre i år än tidigare. Vid de tidigare segrarna har han faktiskt inte varit helt på topp, men det är han nu. Det senaste loppet blev tufft för honom, men han behövde det för att komma i form. Jag tycker det ser riktigt bra ut och han är hundraprocentig, säger Philippe Allaire.
När vi frågar vilken häst som han ser som tuffaste motståndare på söndag kommer svaret blixtsnabbt.
– Maharajah, det är en fantastisk häst, även om han kan vara lite rund om magen som jag, säger Philippe Allaire och klappar sig på magen.
– Och Örjan Kihlström måste man ha respekt för.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.