Inför Prix d’Amerique: Moni Viking tillbaka hos Goop

615

inför prix d’amerique moni viking tillbaka hos goop

På måndagen fick Björn Goop en Prix d’Amerique-häst på träningslistan.
Moni Viking är tillbaka i stallet – för fjärde gången!
– Han är som Rocky, säger stjärnkusken om hästen som alltid reser sig…

Björn Goop har vunnit Prix d’Amerique tre gånger på fem år: Readly Express 2018 och Face Time Bourbon 2020 och 2021. När Calgary Games ströks ur helgens Prix de Belgique försvann samtidigt Björn Goops chans att vinna årets Prix d’Amerique.
Trodde vi.
Men från sidan i Paris fick Björn Goop se Moni Viking få en perfekt genomkörare i sin comeback och målet för den norskägda tioåringen är Prix d’Amerique om knappt 14 dagar.
På måndagen fick Björn Goop in Moni Viking på sin träningslista igen.
För fjärde gången.
Björn Goop har tidigare tränat den skadedrabbade hästen mellan april-augusti 2020, maj-augusti 2021 och juli-november 2022.
– Han är ju skör, han har varit skadad flera gånger och så där. Han är den som liksom alltid reser sig. Han är som Rocky på något sätt, han kommer alltid upp liksom, en fantastisk häst, säger Björn Goop i en intervju med Kanal 75 efter söndagens Prix de Belgique.

Miljonsegrar i augusti
Starten på kolstybben på Vincennes var den första för Moni Viking efter miljonsegrarna i Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot tillsammans med Björn Goop i augusti.
Björn Goop var nöjd med Moni Vikings prestation i Prix de Belgique.
– Jag var jätteglad, han gick bra faktiskt. Jag var lite nervös för hans skull, han har inte startat på länge han har varit skadad och ute i så tuff konkurrens direkt, han fick ett perfekt lopp, snällt kört och var lite trött till slut vilket inte var så konstigt. Det var en jättebra comeback.
Att hästen ska vara i toppkondition till Prix d’Amerique om 14 dagar är tufft att begära.
– Det går nog inte att förvänta, det tror jag inte. Men det var en bra början, vi får hoppas att han får ett liknande lopp i självaste Prix d’Amerique så får vi se då, förhoppningsvis blir han bättre och bättre för varje lopp han får, men att liksom tro att han ska vara segeraktuell, eller vara där framme, det är nog lite för mycket begärt, men hoppet finns alltid.
Efter det sista B-loppet tycker Björn Goop att tre hästar sticker ut inför Prix d’Amerique.
– Jag tycket det står på förhand mellan tre hästar just nu, hoppas jag inte glömmer nån: Horsy Dream, Hooker Berry och Idao de Tillard som ser mest intressant ut på förhand, säger den svenske stjärnkusken.

Föregående artikelFem tippar V75 till Östersund lördag 21 januari 2023
Nästa artikelInför V75: Berglund stannar med stora drömmar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.