Inför Sprintermästaren: "Han springer en 1.10-tid"

207

brde

Han sopade rent i storloppen i fjol som treåring.
Nu ska finske stjärntravaren Brad de Veluwe försöka vinna Sprintermästaren.
– Jag tror att han springer en 1.10-tid om det behövs, säger tränaren Tuomas Korvenoja men lägger samtidigt in en brasklapp.

På torsdag smäller det i Halmstad där årets Sprintermästare ska koras. En av förhandsfavoriterna, Brad de Veluwe, har redan sprungit in drygt fyra miljoner kronor. I fjol vann han bland annat storloppen E3-finalen, finska Kriteriet, Ulf Thoresens Minneslopp samt Orsi Mangelli i Milano.
I år var han storfavorit till att vinna Kungapokalen, men efter seger i försöket svek hästen helt i finalen.
– Han var sjuk då och fick vila ett tag efteråt och stå på medicinering. Men jag tycker hästen kändes jättefin när han vann senast och det var ett bra genrep inför Sprintermästaren. Han fick gå ett snabbt sistavarv runt 1.11 och jag var mycket nöjd, säger Tuomas Korvenoja.

Orolig för sjuka hästar i stallet
– Idag (läs tisdag) har jag precis varit på Söderby gård utanför Stockholm och kört jobb med hästen. Han fick gå lite intervaller och allt verkar okej. Han reser ner till Halmstad under onsdagen och får övernatta där nere.
– Det ser bra ut med Brad de Veluwe men vi har lite sjuka hästar i stallet just nu. Vi kollade 14 hästar i går och tio av dem var sjuka och fick penicillin. Det är något virus som går runt i stallarna och det är lite oroväckande. Men Brad de Veluwe var den första som fick de här bekymren i samband med Kungapokalen. Så man får ju bara hoppas att han inte får det igen men man är ju lite brydd över det här.

Laddar för ledningen – trots spåret
Brad de Veluwe startar från spår sju bakom bilen i det första försöket (V65-1). Trots det dåliga läget är taktiken given för Korvenoja.
– Han är så pass snabb ut att jag måste prova och köra lite ifrån början. Jag kommer att ladda och hoppas att jag kommer till ledningen. Annars visade han i Orsi Mangelli i fjol att han även tål dödens. Är hästen bara frisk måste han ha bra chans att gå till final.
– Om det är bra förhållande är min känsla att han springer en 1.10-tid. Jag tror att det kommer att krävas en tid mellan 1.10 och 1.11 för att vinna Sprintermästaren. Han är en av de som kan göra det. Vi gör inga ändringar i balansen utan det blir aluminiumskor fram och greppskor bak.

Måste gå vidare
I lördags var Tuomas Korvenoja inblandad i en uppmärksammad incident i E3-finalen. Han störde där favoriten Quid Pro Quo till galopp kort efter start. Förutom mycket upprörda känslor på sina håll blev böteslappen på 8 000 kronor och fem dagars avstängning.
– Det var olycksaligt det som hände och jag tar på mig allting. Det får inte hända men tyvärr blev det så. Jag har ägnat tillräckligt mycket tid åt att tänka på det men nu är det historia och man måste gå vidare. Visst är det tråkigt för de inblandade och jag kan bara beklaga det, säger Tuomas Korvenoja.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel"Känns lite pirrigt inför Sommarpratet"
Nästa artikelV86 Åmål 4 Juli 2012

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.