"Känns lite pirrigt inför Sommarpratet"

200

lud

På torsdag klockan 13 är Lutfi Kolgjini värd i ”Sommar i P1”.
Ludde kommer då att avslöja några händelser i hans liv som hittills har varit hemliga.
– Det känns lite pirrigt. Jag kommer att ta upp några spännande saker som jag aldrig har berättat för någon, säger Ludde som senare på kvällen hoppas kunna vinna Sprintermästaren i Halmstad.

Travsporten kliver ut i etern när Lutfi Kolgjini är en av årets sommarpratare. Programmet är inspelat och klart och det är med blandade känslor som Ludde ser fram emot torsdagens sändning.
– Man är lite nervös över hur det ska mottas. Det känns lite pirrigt faktiskt, medger han.
– Samtidigt var det kul att göra även om det var krävande. Det var mycket jobb med att få ihop allting. Men det är väldigt positivt för travsporten att få vara med och uppmärksammas i sådana här sammanhang.

-95 var året allt rasade
Förra måndagen gick Ludde in i Sveriges Radios studio i Malmö för att spela in programmet. Han hade då jobbat med sitt manus under en längre tid.
– Det var lite annorlunda, jag är ju van att bara prata rätt ut. Men jag hade en producent som hjälpte mig att få ihop allt med att passa in i tid. Korta upp vissa sekvenser och lägga till på andra ställen för att det ska fungera.
– Vi hade bokat studiotid från klockan 10 till 15 men var klara redan kvart över tolv. Så lite talang har man, säger Ludde med ett skratt.

Kan du avslöja något ur innehållet?
– Det blir en sammanfattning av mitt liv, hela resan från när vi kom till Sverige och det tunga året som jag hade -95. Det var då allting bara rasade, hela skiten föll ihop som ett korthus. Jag tappade alla hästar och var riktigt illa ute ekonomiskt.
– Samma år föddes Viking Kronos och samtidigt som det var mitt tyngsta år i livet skulle det senare visa sig vara mitt bästa.
– Det kommer att handla rätt så mycket om ett par historier med ”Vikingen” i Italien som jag aldrig har berättat för någon. Det kommer jag att avslöja nu och det är rätt så spännande saker.

Hur tror du att programmet kommer att mottas?
– Det är upp till var och en hur man upplever det. Jag har försökt få ihop historien så att den även intresserar folk som inte är travnördar. Själv kommer jag att lyssna på programmet i bilen på väg upp till Halmstad, säger Ludde.

”Olympic Kronos kan vinna hela skiten”
Apropå Halmstad så avgörs Sprintermästaren på torsdag kväll med försök och final. Lutfi Kolgjini har fem hästar med som ska försöka kvala in och han är förhoppningsfull på förhand.
– Utan tvekan tror jag mest på Olympic Kronos (V65-1). Han är den som kan vinna hela skiten med fyra längder, hävdar Ludde bestämt.
– Han har kapaciteten men inte alltid uppförandet. Senast bara släppte han grejerna trehundra meter kvar. Jag satt åkandes genom svängen trots att han hade öppnat 1.11 första varvet. Men hästen gör så där ibland, rätt som det är tar han sig bara en galopp. Han gjorde likadant i kungapokalskvalet och det hade han vunnit på en låg 1.13-tid annars.
Hur ska du få honom att gå felfritt nu?
– Jag ska göra lite förändringar i utrustningen. Bland annat ska han få ett Can’t see back-huvudlag på sig så att han kan se i sidled men inte bakåt.

Är otroligt kapabel

Vad säger du om dina övriga fyra hästar i kvalen?
– Obey Kronos (V65-1) är otroligt kapabel men det har varit strul med honom i år och han har haft lätt för att galoppera. Det är en jättefin häst i grunden och kan kvala in om han sköter sig.
– Orione Spin (V65-2) är riktigt fint i ordning men har ett dåligt spår. Han blev som bekant störd till galopp i lördags men vi kollade upp honom under måndagen och det fanns inte en skråma på hästen. Tack och lov så kom han undan med blotta förskräckelsen.
– Orion Kronos (V65-3) är lika kapabel som någon annan i fältet men har haft småbekymmer som gjort att han har kommit igång sent.
– Unison (V65-3) har bra form men får hela tiden bakspår och det är inte positivt eftersom han är så startsnabb. Men han känns annars jättefin och samtliga hästar kan absolut kvala in till finalen om det stämmer, säger Lutfi Kolgjini.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.