Inför V64 28 juli 2013

235

image

Han har tagit nio segrar på elva starter och är en av treåringskullens bästa hästar.
Svante Båth tror mycket på sin Västerbo Loveboat i söndagens Breeders Crown på Hagmyren.
– Han levererar väldigt bra varje gång, säger Båth.

Hagmyren fortsätter sin toppenhelg med att även köra jättefina tävlingar på söndag med Breeders Crown och V64. En av omgångens största favoriter blir Västerbo Loveboat. Hästen har visat att han är en av de allra bästa i kullen och radat upp segrarna. I de två fall när han inte har vunnit så var en av dem i fjol, då han blev trea i trea i Svensk Uppfödningslöpning, samt näst senast då han blev generad till galopp i E3-finalen.
– Det var en konkurrent som gick ner hastigt framför honom kort efter start. Man ser på filmen hur rädd hästen blir. Han kör upp huvudet och tvärnitar, säger Svante Båth.

Bättre i lopp än i träning
– Annars så levererar Västerbo Loveboat alltid väldigt bra. När det gäller hästar är det ofta vanligt att de flesta tränar bra men tävlar sämre. I hans fall så har han aldrig tokkänts som en stjärna i jobben. Han har känts bra men inte så att man har tyckt att det har varit något extra. Han har dolt det bra men plockar fram det i loppen istället.
– Så hans gåva är att han levererar mer när det blir tävling än vad han gör i träningen. Det är onekligen positivt när det är så.

Krafter kvar senast
I senaste starten var Västerbo Loveboat återigen tillbaka i vinnarcirkeln. Han vann ett treåringslopp hemma på Bergsåker efter att ha försvarat ledningen från innerspåret bakom bilen.
– Han var väldigt bra då och även om han ”bara” vann med en halv längd så fanns det lite krut kvar enligt Erik. Hästen såg jättefin ut och Erik var nöjd och hade kontroll på bitarna, menar Båth.

Får inte ha en dålig dag
I V64-3 på söndag startar Västerbo Loveboat från spår tio och blir storfavorit. Svante Båth, som ofta är en försiktig general, medger att han tror på sin stjärna men lägger ändå in en liten, liten brasklapp.
– Treåringar utvecklas så väldigt olika så man vet aldrig om det kommer fram någon ny som helt plötsligt är väldigt bra. Bakspår är också bakspår och han får inte ha någon dålig dag om han ska vinna. Det krävs att han har en bra dag och har han det så är det bra chans. Jag har full förståelse att han är favorit, säger Svante Båth.

”Crooked kan slå till”

Du har även med Crooked i V64-5. Chanserna där?
– Crooked rubbar inte de bästa i kullen men är med strax där under. Har han en bra dag och de andra en dålig så kan han slå till. Han har levererat helt okej hittills och var mycket bra som tvåa näst senast då han satt fast bakom Rafael Blågul och hade vunnit med lucka enligt kusken.
– Senast gick det lite för fort efter 50 meter och att det då blev galopp är inget att säga om.
Blir det några ändringar i utrustningen på dina hästar?
– Västerbo Loveboat går som vanligt med skor runt om och det enda är att Crooked kanske måste gå med bakskor den här gången. Han har ju gått barfota runt om på slutet.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75 27 juli 2013
Nästa artikelFem tippar EXTRA V75 Jägersro 30 juli 2013