Resultat V75 27 juli 2013

285

image

Om fem veckor går Svenskt Travderby. Daniel Redén har en allvarlig segerkandidat i Molle C.D. Fyraåringen svarade för en makalös prestation på lördagen.
– Det här är ett monster, sa Daniel Redén.

Panne de Moteur, Rocky Winner och Mellby Viking i all ära. Det var Molle C.D. som stal showen på Hagmyren där det bjöds på toppsport rakt igenom.
Molle C.D. fick ingen lätt väg fram till segern. Åke Svanstedt körde vad som gick från start med Charlie Palema och tog över ledningen efter 500 meter. Molle C.D. var chanslös att försvara innerspåret och kom ut i slagläge i första sväng. Daniel Redén gjorde sig ingen brådska och lade sig utvändigt om Charlie Palema. Första varvet travades på snabba 1.11,4. In på upploppet kopplade Molle C.D. greppet och gick undan till en lätt seger på topptiden 1.12,4/2140 meter med autostart.
– Nu siktar vi på Derbykval. Det finns mycket kvar att göra på hästen. Han tävlar fortfarande med träningsbalans och bomull i öronen.
Molle C.D. var en snackhäst redan som tvååring. Då fanns hästen hos amatören Sölve Bäck. Nu gick det inte som på räls och stall Zet köpte hästen i vintras.
– Sölve har lagt en bra grund och jag har bara finsplipat lite. Han sa att det var en kanon och vi litade på honom, sa Redén.

Gick undan
E.J:s Guldsko, tillika Gulddivisionen, blev en enkel match för Stefan Hultmans Panne de Moteur. Örjan Kihlström laddade rejält från början och spetsstriden var avgjord kort efter start. Formula One kördes fram utvändigt varvet kvar och tempot bedarrade en aning. I sista sväng attackerade Sanity och då gick det undan värre. Sista halvvarvet avverkade Panne de Moteur på 1.08,5 och då var det inte så lätt för konkurrenterna att komma in i matchen. Plusbetyg till Formula One som höll farten storstilat som tvåa. Trea slutade Sanity.
– Jag vet att han är ruggigt snabb om man laddar. Det fanns krafter kvar i mål, sa Örjan Kihlström.

Flera favoriter
Åke Svanstedt skickade Rocky Winner till ledningen i V75-inledningen. Storfavoriten fick bestämma tempot efter behag och klev undan till en överlägsen seger. Rocky Winner klev i och med segern upp i Gulddivisionen och vi får se om hästen fortsätter tävla i Sverige eller följer med Åke över till andra sidan Atlanten.
– Rocky Winner skulle passa bra där. Han är aldrig skadad och helt okomplicerad, sa Åke.
Svante Båths Shiraz Brodde hade inga problem att bärga sin sjätte raka seger. Erik Adielsson tog en lugn start och valde efter 500 meter att köra fram utvändigt om ledande Red Hot Melody. Över upploppet kunde Erik sitta helt lugn och låta Shiraz Brodde sköta jobbet.
– Han gör allt rätt och blir starkare och stabilare för varje start, sa Erik Adielsson.
Mellby Viking, tränad av Timo Nurmos, är en oslipad diamant. Jorma Kontio körde på säkerhet inledningsvis och lät sin springare trava in sig. Efter ett varv satt Mellby Viking i ledningen och den enda dramatiken var när Mellby Viking var nära att galoppera 100 meter före mål.
– Det var när han skulle växla tempo, sa Jorma Kontio.
Mattias Djuse satsade friskt från start med Ulm Karsk och det kostade 1.08,5 första halvvarvet för att komma till ledningen. Ulm Karsk fortsatte i ett högt tempo och var märkt av tempot in på upploppet. Captivating Ås hade fått ett perfekt lopp i draget och avslutade vasst och det var mållinjen som räddade en tapper Ulm Karsk.

En som föll
Månprinsen A.M. skulle defilera hem Erik Graléns Minne men Gunnar Melanders gunstling var inte som bäst för dagen. Varvet kvar såg allt klappat och klart ut sedan Melander kört till ledningen. Bosse Eklöf satte allt på ett kort i sista sväng med Remelden och Månprinsen A.M. kunde inte hålla reda på benen och var nära att galoppera. Favoriten kom tillbaka sista biten och var bara slagen med ett huvud.
– Han är inte van att gå i ledningen och slog av på takten. I sista sväng var det lite löst och Remelden kom så fort och han kunde inte svara. Sedan gick han ju bra och gjorde ett bra lopp, sa Gunnar Melander efter förlusten.
Det var många favoriter som höll och utdelningen på 5 rätt uteblev. Pengarna flyttas vidare till kommande lördags V75-omgång på Rättvik då det är Sommartravets Final. Blir någon ensam med 7 rätt kan den bli runt 43 miljoner kronor rikare.