Inför V64: "Faktiskt en j*vla bra häst"

229

bra_hast

Ettan kom, tvåan kom, trean kom, fyran kom…
Femårige fransosen Urricane de Chambe jagar femte raka segern i Axevallas V64-omgång på söndag.
– Det är faktiskt en jävla bra häst och jag inte blir förvånad om han springer på sig en halv miljon rätt så snabbt om han fortsätter utvecklas, säger tränaren Urban G Eriksson.
Inför söndagens tävlingar med V64 har Urricane de Chambe tjänat 75 000 kronor. En bit kvar till den halva miljonen Urban G Eriksson talar om alltså…
Hästen står med sin blygsamma vinstsumma perfekt inne i V64-4. Om Urricane de Chambe tjänat ytterligare en (1) krona hade hästen fått stå med 20 meters tillägg i loppet!
– Det ser bra ut inför det här. Han har ju vunnit alla sina lopp från ledningen så taktiken blir att köra till ledningen och sedan dra lite hårt. Han är stark och startsnabb. Skulle någon av de andra vara fruktansvärt startsnabb och min häst missar ledningen, ja då är det väl bara att styra på direkt och försöker överta, säger amatören Urban G Eriksson från Gävle.
Den välkände amatörtränaren åker drygt 40 mil för söndagens start. Men loppet är också väldigt passande med lång distans och som sagt en proposition på kronan perfekt.

Gaffelband avskräckte
Urricane de Chambe kom till Eriksson i augusti i fjol med en hel del problem i bagaget. Hästen hade då bara startat en gång (oplacerad) och nyligen både blivit valack och genomgått två halsoperationer.
– Han hade även ett skadat gaffelband när jag fick honom i träning. Ägarna har lagt ner mycket pengar på hästen sedan den kom till Sverige. Eftersom jag inte vågade köpa en häst med ett skadat gaffelband blev det så att jag började leasa honom i stället.
Den franskfödde femåringen har repat både kraft och mod. Fem starter har det blivit totalt i karriären och alltså fyra raka segrar.
Urricane de Chambe är obesegrad för sin nye tränare.
– Hästen är så bra att jag inte blir förvånad om han springer på sig en halv miljon rätt så snabbt om han fortsätter utvecklas. Jag hade inte varit in med honom till banan en enda gång när han gick sitt första lopp för mig där i januari. Han kändes stark och jag tänkte väl att han skulle startas igång. Men det har ju gått över förväntat.
Tre överlägsna segrar från ledningen. Men inte lika bra senast då marginalen i mål inte alls var så stor. Formen?
– Han var väl lite sämre senast då det bara var sju dagar mellan starterna och balansen var fel. Han har gått alla gånger med brodd runt om och senast skulle jag väl haft en annan balans egentligen men Magnus (Jakobsson, kusken reds anm) tyckte att han är så pass bra att han litade på att det skulle bli seger ändå. De andra gångerna har Magnus inte ens behövt smacka på honom.
Kommer han att lättas i balansen till söndagens lopp?
– Jo, nu tänkte jag ha sommarskor fram och barfota bak. Han är liten hästen men har en jäkla stor gång och jag har känt hela tiden att den dagen vi kan rycka av honom bakskorna kommer det att bli en helt annan gång i hästen.
Så du är optimist inför det här loppet?
– Jag måste fortsätta tro på honom även om fem raka segrar låter lite för bra för att det ska bli sant! Åke Svanstedt (2 Rica Neo) och Fredrik Persson (4 Morgan Hall) har alltid bra och vältränade hästar, men jag tror att han ger dem en bra match

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGalopp för Sanity
Nästa artikelDagens Dubbel Bollnäs 25/3-2013

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.