Dagens Dubbel Bollnäs 25/3-2013

256

DDMANDAG

 

I lördags var det inte mycket som stämde med DD förslaget. I DD-1 släppte Ludde ledningen med Mosaique Face till Kipling Face och redan där var vi ganska körda. Efter lite körning mitt i loppet satt hastigt och lustigt Erik Adielsson i spets med Beatles. Hade kikat lite på den hästen som hade bra form men jag trodde inte han skulle vara med så bra från start och därmed rankade jag ner honom. Tji fick jag! Men alla såg väl den vassa spurten av Prada Secret, grym! Honom spelar vi nästa gång.

I DD-2 fick Åge Hornline programenligt spets efter en ganska tuff inledning första 500 där Adielsson körde till med Macho Look för att kunna smyga ner i rygg. Han fick också luckan i sista sväng och Macho Look kunde ganska enkelt spurta till vinst och dessutom ge Erik hans 4000:e seger. 

Men nu får vi försöka glömma lördagen och ta tag i veckans DD. Som jag skrev i lördags så blir det DD förslag varje dag med anledning av att ATG slänger in 500.000 extra varje dag i DD potten. Nu kör vi!

 

DD-1

Precis som streckprocenten visar så tror jag att loppet står mellan 2 Delicious Avista och 6 Fashion Diva. Mitt tips går till Fashion Diva som är rask från start och jag blir inte förvånad om hon leder runt om. Men jag vet inte hur snabb Delicious Avista är och det kan ställa till det. Fashion Diva är dock inte beroende av spets utan kan avsluta sylvasst om hon får en resa i ryggar.

Bakom dessa är det ganska öppet men för de som vill gardera vidare så rekommenderar jag 10 Monas Invercote och 12 Miss Swann som kan vara en luring trots det usla läget.

Rank: 6,2,12,10

 

DD-2

Streckfavoriten 1 Staro Fendi är en trevlig häst som kanske sitter i spets här och då kan han bli svårfångad. Men jag tror och hoppas att 7 Acriter får en bra start från sitt springspår för jag är nästan övertygad om att han är en bättre häst än Staro Fendi och jag tror att Peter Eriksson kan vinna detta från dödens. Acriter såg riktigt fin ut senast och gick i mål med gott om krafter sparade. Denna gången hoppas jag att Peter bara kör hela vägen.

Bakom är det en öppen historia men jag vill gärna ha med två tuffa avslutare från tillägg. 12 Look La Marc och 13 Dance Photo. Båda dessa kan spurta vasst och med lite klaff kan de ta sig förbi övriga på upploppet. Det krävs att det blir lite tempo på loppet men det är inte helt otänkbart att det kan bli så.

Rank: 7,13,12,1,2,9

 

DD förslag

Jag låser DD-1 på de två hästarna som jag tror gör upp om det, 6 Fashion Diva och 2 Delicious Avista.

I DD-2 vill jag ha tre hästar: 7 Acriter, 13 Dance Photo och 12 Look La Marc.

 

DD-1: 2,6

DD-2: 7,12,13

6 kombinationer

Vill man banta systemet så tror jag mycket på denna:

DD-1: 2,6

DD-2: 7

2 kombinationer

Inte veckans roligaste DD och jag tror inte oddset kommer bli speciellt högt.

Vill ni spela tvilling så har jag några roliga förslag.

Tvilling DD-1: u-häst 6 Fashion Diva mot 7 Olzons Luring och 12 Miss Swann (men stor risk att tvillingen blir 2-6)

Tvilling DD-2: u-häst 7 Acriter mot 11 Simsala, 12 Look La Marc och 13 Dance Photo

 

Lycka till!

/Andreas Johansson, andreas@alltomtrav.info

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V64: "Faktiskt en j*vla bra häst"
Nästa artikelFem tippar V75 – Romme 31 mars

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.