Inför V64 Grand Slam Söndag

31

v64 grand slam

Eric Martinsson skickar en formstark duo till Lindesberg och söndagens V64 Grand Slam.
– Båda har varit fina på slutet och jag hoppas vi i alla fall får med oss en seger, säger Axevallatränaren.

På Hästgalan 2015 fick Erik Martinsson ta emot pris som Årets Komet efter ett mycket starkt 2014. I dag 29-åringen proffstränare på Axevalla med 48 hästar på träningslistan.
På söndagen reser han med två av dem till Lindesberg för att starta inom V64-spelet.
Och det handlar om två formstarka hästar.
Thorn Bird (V64-1) kommer närmast från seger på Färjestad på nya rekordet 1.13,7 över distansen 2 160 meter, voltstart.
– Jag tycker att hon gått bra egentligen i samtliga årets starter, men har tidigare inte fått den där maximala utdelningen. Jag visste att formen var god senast och tyckte även att hon mötte ett lite enklare gäng än de hon mött i starterna före på Åby.
– Det var en bra tid, det var en bra presation. Hon hamnade mest i andrapar utvändigt men det blev lite ryckigt kört och hon fick även styra ut och gå i spåren genom hela sista sängen. Hon vann lätt och det såg ut som att det var krafter kvar. Jag hoppas hon kan vinna fler lopp.
Spår 4 i volten den här gången, är det något som oroar?
– Nej, det tror jag inte spelar någon roll. Hon kan vara lite vass men kusken är bra i voltstart, det är bara att försöka komma i väg och hamna så långt fram som möjligt i början. Jag tycker att det ser lite lättare ut på pappret igen än i loppen på Åby som var jämnare. Tequila Palema är en bra häst här men hon står illa till om man ser till propositionen, säger Erik Martinsson.

Obesegrad i ny regi
Milles Victory
(V64-4) har innerspår bakom bilen och åttaåringen jagar tredje raka segern. Han är obesegrad i ny regi hos Erik Martinsson.
– Han har gått bra och hade inte startat på länge i debuten för oss. Han var klart bättre senast och vann på en bra tid. Han var riktigt fin.
Innerspåret?
– Vi får ladda vad som går och jag tror att han kan lägga i väg. Jag antar att kusken har ambitioner att köra i spets, men samtidigt tror jag inte det är hela världen, missar han ledningen blir han lite mer utlämnad men han är bra.
Vilken av dina hästar tror du mest på?
– Jag får säga Milles Victory på läget. Båda har varit fina på slutet och jag hoppas vi i alla fall får med oss en seger, säger Axevallatränaren.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.