Svensk Travsport storsatsar på Treåringar

42

storsatsar på treåringar

Minst 50 000 kronor i förstapris i samtliga av landets drygt 700 lopp för treåriga varmblodiga travhästar. På storbanorna Åby, Jägersro och Bergsåker blir lägsta förstapris 60 000 kronor och på Solvalla lägst 70 000 kronor.
På fredagen berättade Svensk Travsport om en kommande storsatsning på treåringsloppen.

Det är Svensk Travsports styrelse som fattat beslut om en satsning på treåringslopp från och med 2018. På en presskonferens på fredagen berättade Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg om satsningen.
– Alla de drygt 700 treåringslopp som körs för varmblod kommer att ha, minst, samma prisskala som Svensk Travsports Unghästserie har i dag, alltså 50 000 kronor i förstapris med bred prisskala och åtta priser. Två undantag finns: Det första är Åby, Jägersro och Bergsåker där det lägsta förstapriset blir 60 000 kronor. Det andra undantaget är Solvalla där det lägsta förstapriset blir 70 000 kronor. Utöver detta finns förstås alla de treåringslopp som har ännu högre prissumma, till exempel insatsloppen och serieloppen knutna till dem.

270 miljoner kronor från ATG
År 2018 kallas inom travsporten för pokalåret. Det är året då ATG kommer att öka sin avkastning till den svenska travsporten med 270 miljoner kronor. De nya pengarna ska främst satsas på att öka banpubliken och öka efterfrågan på hästar. På fredagens presskonferens presenterades en första satsning som dessa 270 miljoner kommer att användas till och det är alltså en satsning på samtliga treåringslopp som körs i Sverige från 2018 och framåt. Satsningen har Svensk Travsport och sportbudgetgruppen med representanter från travsällskap och BAS-organisationer tillsammans kommit överens om.
Satsningen innebär 60 miljoner kronor, inklusive uppfödarmedel, per år och pengarna tas från de nya medel som ATG årligen kommer ge travsporten från och med det så kallade pokalåret. En tiondel av pengarna kommer att gå till kallblodssporten och samtal förs just nu med kallblodsorganisationen Sleipner för att kunna använda pengarna på bästa sätt.
– Det är en stor satsning men vi har fortfarande 210 miljoner kvar av pokalårspengarna att göra andra bra saker för, säger Johan Lindberg och avslutar med att poängtera att det blir ytterligare medel till såväl travsportens aktiva som till travbanorna:
– Pengarna ska ge sporten den utveckling vi så väl behöver. Två tydliga mål gäller för pengarna – satsningar för ökad publik och ökad efterfrågan på travhästar.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.