Inför V64: I hetluften både på Solvalla och Vincennes

215

hotair

Ulf Stenströmer kan ha sitt livs söndag framför sig. Hans världsstjärna Noras Bean startar i Prix d’Amerique och som grädde på moset har han ett stekhett segerbud i Solvallas jackpotkryddade V64-omgång. – Jag har med mig en surfplatta så jag får försöka följa Solvallas tävlingar i ATG Live från Vincennes stallbacke, säger Axevallatränaren.

Ulf Stenströmer har precis kommit till Frankrike när vi får en pratstund med honom i telefon. Noras Bean anlände till Sundsvalltränaren Robert Berghs franska filial, där han står uppstallad under Frankrikevistelsen, redan under torsdagen och resan har gått bra. – Han har ätit och druckit och som vanligt rest föredömligt. Noras Bean är en häst som verkligen trivs på resande fot, säger Stenströmer.

Hur trivs du själv med att vara ute och resa? – Det är spännande och för det här andamålet hade jag kunnat resa bra mycket längre.

Det ryktas om bitande kyla i Frankrike. Hur kallt har ni det? – Det är några minusgrader men de säger att det ska bli varmare och varmare och det varnas för regn på söndag, så det kan bli spännande förutsättningar. Min häst är inte beroende av såna saker utan allround vad gäller underlag. Det finns säkert de i loppet som är känsligare.

Vad tror du om Noras Beans möjligheter? – Han var grymt bra senast och normalt sett ska han ha gått framåt ytterligare med det loppet. Om jag bara kan presentera honom i samma fina skick på söndag hoppas jag på en liten slant i alla fall…
Spikbud i miljonjakten Skulle Noras Bean vinna Prix d’Amerique är det en skräll. Detsamma kan man inte säga om Ulf Stenströmers V64-duo. Det är jackpot på Solvalla och enligt prognosen kommer det att ligga tio miljoner kronor i sexrättspotten. Stenströmers Your Highness (V64-3) har tagit tre raka segrar och är en tänkbar spik i miljonjakten. – Bara hon sköter sig och inte blir fast på innerspår ska hon ha toppchans. Hon är en jättefin häst som har gjort allt rätt efter knäoperation i våras. Vi siktar ganska högt med henne men eftersom hon missade en del förra året måste vi stärka upp henne och låta henne få lite mer hårdhet innan vi provar henne i större sammanhang.

Hur ser du på innerspåret? – Det är inte alls sämsta tänkbara men jag hade ändå gärna bytt spår. Hon är fortfarande lite spänd av sig och kan jaga upp sig. Men håller hon sig lugn är hon snabb ut och finns det inga startraketer i loppet borde hon ha stor chans att hålla upp ledningen. Gör hon det har hon minst sagt bra chans att vinna loppet.

Det är ännu kallare i Stockholm än hos dig i Frankrike. Vad betyder det för Your Highness beträffande skorna? – Jag ser helst att man kan köra med sommarskor för hon trivs inte riktigt med brodd i tassarna. Men hon gick med brodd runt om näst senast och brodd i bakskorna senast så det är absolut ingen katastrof om det krävs brodd.

Laddar för ledning Working On A Dream (V64-2) tillhör också hästarna som måste tas i beaktande när V64-systemet ska konstrueras. Näst senast galopperade hästen i V75 men senast blev det seger på Solvalla. – Hon hade agerat annorlunda i träningen inför senast och börjat ta i på ett bra sätt och det var också ett helt annat drag i henne i loppet. Fredrik Claesson som körde sa att han bara satt och tittade sig runtomkring sista 700 meterna och kände att han skulle vinna med fritt. När luckan kom small det bara till och hästen vann utan att på något sätt gå i botten.

Hur ser du på uppgiften den här gången? – Startspåret är inte bra men hon är riktigt startsnabb och Uffe (Ohlsson) får prova framåt. Kommer de till ledningen får han givetvis testa där. Kommer de inte till ledningen för vi hoppas att det löser sig med positionerna ändå. Bara det klaffar lite tycker jag absolut att Working On A Dream ska räknas med segerchans.

Hur blir det med skor för hennes del? – Jag hoppas att hon kan gå barfota runt om. Bara det blir lite mildare brukar det gå bra på Solvallas bana. Krävs det skor är det ett minus men i så fall chansar vi nog och kör barfota och eventuellt lätta boots fram.

Starttid för Prix d’Amerique är 15.40. Dina hästar på Solvalla startar 15.50 och 16.10. Hur gör du för att hålla koll på allt? – Fokus ligger naturligtvis på Noras Bean den här helgen men jag kan följa de andra med surfplattan, även om jag inte kommer att springa och titta på den precis när Prix d’Amerique går, säger Stenströmmer och skrattar.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.