Inför V64 med Grand Slam på Söndag

63

image

Hästen har aldrig varit bättre.
Inte kusken heller.
Ett streck på Drive Launcher och Linda Sedström i söndagens V64-omgång på Mantorptravet kan sitta som gjutet.

Fjolåret blev hennes bästa hittills som kusk med 850 000 kronor inkört – och med segern i kronprinsessan Victorias lopp på Axevalla som solklar topp under året.
27-åriga Linda Sedström jobbar som lärling i pappa Johans stall i Örebro. En verksamhet hon hoppas ta över en dag.
– Det är tanken liksom. Men jag behöver helt klar mer kött på benen och vi kör på ett bra tag till, säger Örebrolärlingen som i fjol somras vann Hertiginnan av Västergötland kronprinsessan Victorias lopp på Axevalla.
Segervapnet då var Rapide du Pommeau som Flemming Jensen lånade ut.
– Det var kul att få vinna det loppet, den segern är solklar etta på min meritlista. Jag körde 224 lopp i fjol men så många blir det nog inte i år, nu när jag inte längre får köra vanliga lärlingslopp och inte heller breddlopp.

”Hårdare i huvudet”
Sedan en tid garanterar ATG tio miljoner kronor till en ensam vinnare på V64 på söndagarna och i den fjärde avdelningen kan det vara värt att ta sig en extratitt på 9 Drive Launcher. En av 17 hästar i Stall Sedström för dagen.
Drive Launcher var en tidig häst och gjorde några starter som tvååring. Trots att det sedan ramlade in drygt 135 000 kronor under säsongen som treåring behövde hästen det året på sig för att mogna riktigt enligt Linda.
– Det är som fyra- och femåring han har kommit ordentligt. Han har blivit hårdare i huvudet om man säger, ja, faktiskt visat att han har en riktig skalle för det här. Drive har vunnit tre av sina sex segrar från dödens och blivit hårdare hela han.
Ni fick ett niondespår över kort distans i V64-4. Hur resonerar du?
– I vanliga fall är han startsnabb och lättplacerad. Nu när vi inte fick ett framspår var nio det bästa jag kunde få. Han är inte rädd av sig och följer med bra i ryggar bakifrån och eftersom han är snabb från start finns det en liten fundering just nu i alla fall om att vi ska följa ettan (No Gelt Face), om nu den nu är ett spetsbud.
Hästen hade två raka segrar i februari och slutade fyra i ett lopp på Axevalla för tre veckor sedan där ni stod med 40 meters tillägg
– Det kändes som att vi fick jaga hela vägen då och aldrig fick riktigt grepp om loppet. Då stod vi stod med dubbla tillägg och vinnaren fanns längts fram och ledde hela vägen. I två starter innan det loppet var han ju riktigt rejäl. Han vann från utvändigt ledaren när jag körde och var mycket rejäl trots att han låg på en del. När Anna (systern) vann med honom på Solvalla fick hon visserligen köra sakta första varvet men han stack bara undan och var helt okörd.
Bjuder ni på några träningsrapporter i dur eller spännande utrustningsändringar?
– Vi funderar på att köra honom barfota runt om vilket är hans bästa (skor bak senast), men ingenting är bestämt ännu. Annars är det som vanligt. Han gick sista jobbet inför söndagen i dag (torsdag) och var jättefin i ett test på lite tyngre sandbana. Det är absolut inget spikförslag men tar man med några hästar ska han ska med tycker jag.
Kommande vinnare från stallet?
– Om det inte blir Drive Launcher är jag rätt så säker på att Cool Style vinner lopp när som helst. Han har varit riktigt bra och står på tur känns det som, slutar Linda Sedström.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.