Inför V64: Redén varnar för en skräll

199

redvarna

Han har öppnat det nya året strålande och har 24 i segerprocent för stallet.
I V64:s jackpottävlingar på söndag är Daniel Redén i hetluften igen.
– När vi har så här bra form på hästarna kan vad som helst hända. Jag tycker att vi har en bra chans och en luring, säger han.

Daniel Redén och stall Zet har härlig form på hästarna och bara i januari har det blivit elva segrar på 46 starter och 835 100 kronor intjänat. Det innebär att Daniel Redén belägger en sjätteplats i landets allsvenska tränarliga just nu. Med dessa siffror ligger han före flera av de ”stora elefanterna”.
– Det är såklart jätteroligt och att vi skulle köra in så här mycket under januari kunde jag inte drömma om tidigare. Det är ju vad många av storstallen kör in. Sedan vet ju alla som håller på i den här branschen att det brukar plana ut men nu gläds vi åt det här, säger Daniel Redén.
– Hästarna visade i somras att de kunde springa när de var friska. Sedan blev de tyvärr sjuka och då försvann vi helt. Nu har de varit friska ett tag och då går det så här bra. Det kanske är ett tråkigt svar men så är det och vi har inte ändrat på någonting. Vi tränar fortfarande på vår bana som är en blandning mellan sand och lera.

Uppvisning av Ybanos
Den stora snackisen i onsdags kväll på Solvalla var Ybanos som imponerade stort. Han var helt överlägsen efter ett tufft lopp och överraskade även på tränare Redén.
– Jag vet att hästen är bra men trodde aldrig att han skulle palla ett så tufft upplägg. Han bara åt upp ledaren och stack ifrån. Det kändes även som att han hade kunnat svara om det kommit någon till slut.
– Det är skönt att han börjar visa att han är bra för jag har alltid trott på honom. Men egentligen borde han heta Yrbanos för han har varit osäker tidigare och man har inte kunnat lita på honom. Nu får vi vara glada att vi har hittat rätt recept för hästen, säger Daniel Redén.

Måste med på jackpotkupongerna
På söndag reser den 33-årige Solvalla-tränaren till Gävle och V64-tävlingarna som kryddas med en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem 5,5 miljoner kronor, enbart på sex rätt. Redén selar ut tre hästar inom streckspelet och om man får tro honom ska åtminstone två av dem med på kupongen.
– Det ser ut som att vi har en bra chans och en luring. Nu när hästarna är i så fin form brukar vad som helst kunna hända, säger han.

”Glory Dream är bästa chansen”
– Glory Dream (V64-5) är en kapabel häst som har haft svårt att sätta fötterna rätt tidigare. Hon vann lätt senast och var jättefin då. Men hon har bara gått felfritt tre gånger och då har det blivit två segrar och en fjärdeplats. Näst senast när hon var fyra så fick hon rygg på ledaren och blev dragen bakåt. Hon kom loss in på upploppet och spurtade bra invändigt. Hoppas att hästen sköter sig igen för i den klass hon befinner sig i ska hon räknas tidigt. Går hon felfritt så är det bästa chansen av mina. Jag ändrar ingenting utan det blir fortsatt skor runt om, säger Redén.
Han kör själv Roosevelt Zet i samma lopp som har två andraplatser på tre starter i år.
– Roosevelt Zet (V64-5) gör det jättebra men är ingen stjärna. Men han har bra löpskalle och blir bättre och bättre för varje start. Jag tror inte att han räcker till seger utan är nöjd om han kan vara bland de fem främsta. Inga ändringar.

”Poker Zet kan vara en luring”
I den avslutande V64-avdelningen selar Daniel Redén ut Poker Zet som precis som Glory Dream körs av Örjan Kihlström.
– Poker Zet (V64-6) gick faktiskt rätt så bra senast då han fick gå i dödens och det är inte hans melodi. Nu är det 3100 meter för första gången och han kan vara en luring med lite tur på vägen. Hästen gick hyggligt bra som tvåa näst senast över 2600 meter och han känns allmänt uppåt. Han har inte bjudit till tidigare men nu när de andra hästarna har visat fin form så har han också kommit.
– Det är Örjan upp nu och hästen har bra smygläge. Han måste smygas och skulle det klaffa maximalt behöver han inte vara helt borta. Jag tycker att han kan vara värd ett streck för de som jagar stora pengar. Han gick med norskt huvudlag senast och svarade bra på det och han får gå så igen. I övrigt inga ändringar, säger Daniel Redén.

Michael Carlsson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75: Handbollsstjärna och Skådis
Nästa artikelNästagångare 1-5 februari

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.