Inför V75: Handbollsstjärna och Skådis

360

handskadis

Vad har handbollsspelaren Magnus Jernemyr och skådespelaren Johan Hedenberg gemensamt? Jo, båda är extremt travintresserade – och gäster i lördagens V75 Direkt i TV4 Sport.

Magnus Jernemyr, som brukar kallas handbollsvärldens bästa försvarsspelare, är för närvarande skadad men annars proffs i spanska storklubben FC Barcelona och bofast i svenska landslaget. Han äger travhästen Premier League, som tränas av Björn Goop och startar i gulddivisionen på V75. Vi ringde upp honom på torsdagen för att ta pulsen inför lördagen. – Det blir spännande. Premier League är en häst som alltid kämpar och från ett bra spår över 1 640 meter kan det bli kul. Jag tycker loppet ser ganska öppet ut och det finns väl ingen jätteklar favorit. Normalt är han väl fyra-femma, men från det här läget kan han skrälla med rätt resa, säger Magnus Jernemyr.

Trav populärt i landslaget
Handbollsstjärnan berättar att travintresset är stort i landslaget och att han själv följer travet noga via ATG Live och tv. – Jag spelar faktiskt inte så mycket när jag är på en travbana. Men när jag är hemma eller i Spanien så blir det mer spel. Man får all info via Ipaden och min Mac.

Hur många travhästar äger du? – Jag äger väl delar i ungefär 10-15 stycken i olika konstellationer. Premier League är den som banat vägen med sina framgångar. Annars har vi i dag störst förhoppningar på fyraårige Ipod, en Viking Kronos-hingst som tränas av Håkan Arvidsson. Men jag äger även något kallblod och en häst som ska matchas för de finska årgångsloppen.

Vad är det som gör trav så kul? – Det är nått med själva tävlingsmomentet och djuren som lockar.

Hyllad självbiografi Johan Hedenberg blev känd i tv-serien Varuhuset och har sedan dess medverkat i en lång rad tv-serier och filmer. Just nu är han aktuell i dramaserien ”En pilgrims död” i SVT och i den hyllade dansk-svenska tv-serien ”Bron” vars andra säsong sänds i vår. Dessutom hyllas han för sin självbiografiska bok ”Lill-Tarzan och jag”. Johan Hedenberg har även en bakgrund som amatörtränare på Solvalla där han var framgångsrik med hästar som Alvena Elise och Sonnbo Dole. V75 Direkt sänds i TV4 Sport lördag klockan 14-17. Programmets redaktör Linda Rosenquist ser fram emot att tussa ihop Magnus Jernemyr och Johan Hedenberg för att prata trav i tv. – Ja, det ska bli spännande att se vad det blir, men jag har goda förhoppningar. Jag vet ju att de båda älskar trav, säger hon.

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.