Viola Silas igång med träningen igen

203

silastran

Viola Silas kan börja tränas igen. Stjärnstoet har varit på återbesök och röntgats för sin hovbensfraktur och det blev tummen upp. – Allt såg jättebra ut och nu börjar vi att jogga henne lite lätt i sanden, säger Fredrik Persson.

Det var inför Sto-SM i oktober i fjol som Viola Silas blev halt i värmningen och linkade av banan skadad. Veterinärundersökningen visade att hon hade fått en spricka i ett hovben och hästen har sedan dess varit gipsad. Under torsdagen var det dags för återbesök och röntgenplåtarna visade på ett gott läkningsresultat. – Det var ett skönt besked. Allt såg jättebra ut och läkningen har slutit sig helt perfekt. Hon är inte helt friskförklarad ännu men det är så pass bra att vi kan börja träna henne lite lätt. Hon kommer att få börja joggas i lätt trav i sanden, säger Fredrik Persson. Trots att ena hoven har varit gipsad har den sexfaldige miljonärskan varit ute och rört på sig den senaste tiden. – Hon har haft en specialsko med gips om vilket har gjort att vi har kunnat skritta henne. Hon ska fortsätta att träna med den specialskon och även ha gipset kvar i sex veckor till. – Hovbenet sitter längst ner i hoven och ser ut som en liten triangel. I ena hörnet av den har hon haft frakturen med en liten spricka, förklarar Persson.

Hur ser Viola Silas ut att må annars? – Humöret är på topp men hästen är tjock och det fattar jag inte eftersom hon knappt får någon mat nu när hon mest står stilla. Vi vill heller inte ge henne för mycket mat så att hon ska få för mycket energi.

När tror du att hon kan vara tillbaka på tävlingsbanan igen? – Om allt ser fortsatt bra ut om sex veckor kan vi ta av gipset men hon får ändå behålla specialskon på. Då kan vi förhoppningsvis börja öka på träningsdosen och sedan behöver hon nog tränas i en och en halv till två månader. – Vi siktar på att kunna ha henne ute till start igen i maj om allt går som det ska.

Michael Carlsson

Föregående artikelMaharajah var sjuk i PdA
Nästa artikelInför V75: Handbollsstjärna och Skådis

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.