Inför V64 Söndag: Kajsa i spets?

211

kajsa_v64_sondag

Kajsa Frick har höga tankar om Pilgrims Elan. På söndag startar amerikaimporten i Solvallas jackpotkryddade V64-omgång. Foto av LARS JAKOBSSON

Debuten på svensk mark klarades av med bravur.
Nu väntar V64-tävlingar på Solvalla för Kajsa Fricks amerikaimport Pilgrims Elan.
Och hästen kan vara värd att ta på allvar om man är ute efter jackpotmiljonerna.
– Jag är inte främmande för att prova henne i ledningen, säger Rättviktränaren.
Fyraåriga amerikanskan Pilgrims Elan (V64-1) kom till Sverige i höstas och efter en vinter hos Kajsa Frick är hon nu redo att kasta sig ut i svensk konkurrens.
– Det var genom Sanna Richters (amatörtränare på Romme) kontakter som jag kom över henne. Det var stammen (Broadway Hall – Dormy e. Yankee Glide) som tilltalade mig, plus att jag gillade jag vad jag såg när jag kollade videos från hennes lopp i USA, berättar Kajsa Frick.
Fyra segrar på 22 starter och 187 000 kronor insprunget på amerikansk mark kanske inte får motståndarna att darra av skräck, men Pilgrims Elan har acklimatiserat sig väl i Sverige och hennes Sverigedebut för två veckor sedan lovade gott. Då pep hon till ledningen från spår tre och efter att ha släppt till storfavoriten Paradise Beach skar hon mållinjen som fastlåst trea, kloss i rygg på vinnaren.
– Det var en jättebra debut, precis så som jag ville ha det. Som jag trodde var hon startsnabb och eftersom jag ville ge henne ett snällt upplägg släppte jag till den som jag trodde var värst emot. Hon gick i mål med mycket krafter kvar, faktiskt helt obrukad som det kändes.

Siktar på Fyraåringseliten
Den mersmakande debuten får Kajsa Frick att höja ribban och åka till Solvalla på söndag. Det är jackpot på V64-spelet, en ensam vinnare med alla rätt kan håva in fem miljoner kronor, och Pilgrims Elan har lottats till ett närmast perfekt utgångsläge i den inledande avdelningen. Från spår två bakom startbilens vingar ligger vägen mot ledningen öppen.
– Vi har ett kanonläge och hon är ju startsnabb, så jag är inte främmande för att prova henne i ledningen den här gången. Det kändes senast att hon är något extra och jag tror att hon kan springa fort.
Det är tufft motstånd som väntar. Inte minst Timo Nurmos färske V75-vinnare Checco Boko. Men Kajsa Frick låter sig inte skrämmas. Tvärtom siktar hon högt med sitt sto.
– Jag tror att hon kommer att hävda sig bra i kullen, i alla fall mot stona på kortare distanser. Hon går tungt belastad men jag hoppas att jag kan lätta henne väldeliga till sommaren. Då är jag inte främmande för att hon kan springa neråt 1.12.
Har du något särskilt lopp i sikte?
Det skulle vara roligt att starta henne under elitloppshelgen, i Fyraåringseliten för ston.

Ola Johansson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.