Inför V64 Söndag: "Yarrah Boko känns fin"

321

jarlsberg_v64

Yarrah Boko har varit skadedrabbad och inte startat sedan början av januari. På söndagen är det dags för comeback.
– Jag har lagt om träningen och Yarrah Boko känns väldigt fin, säger hästens tränare Trond Anderssen.
Yarrah Boko vann Prix de Belgique 13 januari i år och fick en plats i Prix d´Amerique. Någon start blev det dock inte. Vid en veterinärkontroll några dagar efter segern visade det sig att Yarrah Boko hade en blödning på ett gaffelband på vänster framben. En skada som även drabbade Yarrah Boko efter Elitloppet i fjol och höll hästen borta från tävlingsbanan i fem månader.
– Lika glad som jag var efter segern i Prix de Belgique lika ledsamt var det efter det negativa beskedet. Det tog faktiskt ett tag att smälta för en sådan chans får man inte många gånger i livet.
Comebacken sker på söndagen på Jarlsberg som tävlar fem dagar i rad. Redan på onsdagen drog arrangemanget igång och det bjuds på en gedigen meny med V75 på lördag och Ulf Thoresens Minneslopp på söndagen.
– Det är väldigt trevligt. Blir det bra väder brukar det komma en hel del folk. Det är absolut en av årets höjdpunkter och på lördagskvällen uppträder Carola.

Lagom uppgift
Loppet som Trond har valt till sin stjärna är ett långlopp (V64-2) över tre varv med nästan 180 000 kronor i förstapris.
– Det känns som en lagom uppgift att börja med. Distansen är en fördel och motståndet ser lämpligt ut även om jag har respekt för ett par stycken.
Uppträningen har gått som planerat och Yarrah Boko har tränats lite annorlunda än tidigare.
– Jag har ändrat lite och kör mer mängd och sällan snabbt med honom. Som fortast har jag kört 1.19/2000 meter och jag är väldigt nöjd med hästen.
Yarrah Boko har tillhört Europaeliten de senaste åren och förhoppningarna är att han ska ta sig tillbaka till toppen igen.
– Vi tar ett lopp i taget och några sprinterlopp är inte aktuellt att starta i på ett tag. SM i oktober är det första större loppet som vi siktar på, avslutar Trond och ger följande info om sina övriga hästar.
2 Kejser K.D. (V64-1) hade haft tre gaffelbandsskador när hästen kom till mig. Han har kunnat tävla på de senaste åren och trots sina elva år är han pigg och glad. Det är en fantastisk häst helt enkelt och jag tycker att han håller stilen ännu. Förutsättningarna passar bra den här gången och streckar man fyra-fem hästar kan man ta med Kejser K.D. också.
4 Mr.X.F.Royal (V64-1) var jag jättenöjd med senast. Han hade varit ifrån några veckor och han gav verkligen Noras Bean en riktig match och det är sannerligen ingen skam att få stryk av den hästen. Med det loppet i kroppen ska han gå framåt ytterligare och Mr.X.L.Royal ska ses med en ganska bra chans.
3 Pebbe Simoni (V64-6) håller bra form och det är en pålitlig häst som alltid gör sitt bästa. Han är snabb från start och gillar distansen och ska räknas ganska tidigt i ett öppet lopp.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelResultat V75: Sebastian K en vinnare igen
Nästa artikelNästagångare 16-17 juli 2013