Resultat V75: Sebastian K en vinnare igen

243

sebastian_k_vinnare

Efter misslyckandet i Elitloppet var Sebastian K. tillbaka som en vinnare igen i Årjängs Stora Sprinterlopp.
– Han var otroligt fin idag, sa Åke Svanstedt.
Efter den svidande förlusten i Elitloppet har Sebastian K. fått slicka såren i några veckor. Nu rätade Sebastian K. ut alla eventuella frågetecken och vann på toppfina 1.09,6a/1640 meter.
– Han skulle ha startat i Boden för ett tag sedan men fick strykas för halsbesvär. Jag tror att han var sjuk även i Elitloppet och orkade inte gå två heat den dagen, menade Svanstedt.
Årjängs Stora Sprinterlopp levde verkligen upp till namnet. Formula One tog enkelt hand om ledningen och Sebastian K. kom bra igenom och hamnade i andrapar utvändigt. Orecchietti fick en tung inledning i tredjespår och det tog 600 meter innan han kom fram utvändigt ledaren. Jorma Kontio höll ett hårt tempo och första varvet travades på 1.09,7. På sista långsidan sände Åke Svanstedt på i tredjespår och Sebastian K. tog sig snabbt fram till Formula One. Över upploppet kopplade sjuåringen greppet och gick undan till en säker seger. Formula One höll farten starkt som tvåa och Orecchietti kämpade berömvärt och lade beslag på tredjeplatsen.
– Sebastian K. är lika bra som Zoogin, Gidde Palema och Torvald Palema, tyckte Åke.

Lyckoköp

Efter en golfrunda och ett par öl köpte Högtorps Gård AB halva Val d´Amour av Erik Berglöf. Det kan visa sig vara väl investerade pengar. Val d´Amour knockade sina konkurrenter efter ett svettigt slutvarv i spåren.
– Jag har inte haft en sådan bra häst på många år. Nu laddar vi mot Derbyt, sade Erik Berglöf.
Kim Eriksson fortsätter att leverera. Bakom Estrella Dorada satte han allt på ett kort efter 400 meter och kom ner i rygg på ledande Onice Axe. Mitt i sista sväng var Onice Axe en slagen häst och Estrella Dorada tog över kommandot och höll undan på vassa 1.11,3a/1640 meter.
– Hon tog fram både tigerhjärtat och kenyanlungorna, sa Kim Eriksson.
I övrigt noterade vi…
…Johnny B.Kemp och Rocky Winner bjöd på en härlig duell i V75-inledningen. Johnny B.Kemp såg slagen ut i sista sväng, men det var en synvilla. Mitt på upploppet gick han ifrån med en säker längd.
…Amatören Conny Gustafsson bjöd på en delikat styrning bakom pappa Tords Raggmunken och förvann till en överlägsen seger i Erik Perssons Memorial för kallblod.
…Rooibos är alltjämnt obesegrad för Björn Goop. Rooibos kördes till ledningen efter 400 meter och sedan var det spel mot ett mål.
…Ville Nisonen gjorde bra reklam för sin kommande tränarrörelse. Egenägde Virvel flög till spets och vann komfortabelt.
…Sommartravet fortsätter att locka storpublik. 13 338 njöt i värmen och såg till att det blev ännu en fest att minnas.

Föregående artikelV75Tillsammans Årjäng 13 Juli 2013
Nästa artikelInför V64 Söndag: "Yarrah Boko känns fin"