Inför V64: Spelvärd formtränare

223

bra_vinnare

Tre segrar på fem starter i januari. Lars-Åke Söderholm har rivstartat 2013. – Det är en bra idé att spela våra hästar under vintermånaderna, det borde löna sig, säger Solvallaspecialisten inför söndagens V64-omgång.

Visst har han rätt. Formtränaren från Sundbyholmstravet betalar generöst till sina anhängare. Speciellt på vintern och i synnerhet på Solvalla. – Vi har haft många år som börjat riktigt bra. Det är vår period, vinterhalvåret. I höstas hade vi virus i stallet och det höll i sig i några månader, men strax före jul kände jag att det började släppa igen så med tanke på det är jag inte överraskad att året börjat bra igen, säger Söderholm som framförallt varit framgångsrik vid sina besök i huvudstaden. I fjol blev det tre tränarsegrar på Solvalla och i år redan två, plus ytterligare en som kusk. Detta på ganska få försök, totalt 25 starter för stallets egna hästar. När snittoddset dessutom varit nästan 13 gånger slantarna är det inte svårt att räkna ut att det varit synnerligen lönsamt att spela Lars-Åke Söderholm på Solvalla. – När vi åker dit så försöker vi alltid ha med hästar som duger. Det är stentufft, så man får välja sina starter, men i låga klasser under den här årstiden så räcker det långt när man har en vältränad häst som tål att gå en bit i spåren.
Inte rädd för att gå fram
Och just en sådan tycker sig Söderholm ha med sig denna V64-söndag. Sexåriga 2 Ridgehead Flicka (V64-2) spräckte segernollan i imponerande stil i sin senaste start då hon reglerade motståndarna utanpå ledaren. – Vi hittade två lösa benbitar i bakkotorna på henne i somras som opererades bort. Det gjorde stor skillnad, hon springer inte alls och ställer lika mycket i loppen nu och känns betydligt säkrare att köra. Jag provade henne bakom bilen i måndags och det var inga problem, dessutom borde den längre distansen bara tala till hennes fördel, säger Söderholm och låter inte alls främmande för att han kan putsa till sin Solvallastatistik ytterligare. – Vi ska i alla fall försöka vinna, det är helt klart. Hon fungerade fint med brodd bak senast och då det verkar bli fortsatt kallt räknar jag med att köra likadant nu. Även om motståndet är lite tuffare den här gången så är jag inte rädd för att gå fram och sätta mig utvändigt igen, det tål hon.

Robin Johansson

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.