V75: Nacksving för miljoner på Jägersro

220

v75_jagersro_nacksving

En olympisk silvermedaljör i brottning från OS i Los Angeles 1984 kopplade grepp om proffsen på Jägersro på lördagen. Tidigare brottaren Kent-Olle Johansson från skånska Vinslöv är travamatör för tävlingen och spänningens skull. – Hästar är fantastiska individer att arbeta med, sa Kent-Olle efter stoet Queen Koeas skrällseger som starkt bidrog till att endast åtta system överlevde V75-omgången och delade ut nästan tre miljoner kronor vardera.

Har man sysslat med hästar sedan 2002 och tar sin första stora seger i travet är det klart att det blir lite extra show efter loppet. Kent-Olle Johansson kopplade nacksving på kusken Nicolaj Andersen inför fotograferna på hemmabanan. Detta sedan sexåriga stoet Queen Koea tagit en prydlig seger från ledningen i klass II-loppet. En skräll endast streckad på sju procent av kupongerna. – Visst är det stort att vinna V75. Men en överraskning? Nej, det vill jag inte riktigt hålla med om, sa den gamle brottaren, som gick sin final i OS i mitten av 1980-talet och bärgade ett silver efter en förlust mot en sydkorean i den sista matchen. I fyra raka starter på V75 har Kent-Olle Johanssons stått vid sidan och betraktat Queen Koea som den vinnare han tycker att hon är. Nu snodde inhyrde kusken Nicolaj Andersen åt sig ledningen direkt i sprinterloppet med stoet och släppte sedan ingen förbi sig. – Vi tog av henne skorna för första gången i dag och hade nog tänkt att vi skulle leda från start till mål. Hon har fått göra grovjobbet i loppen på slutet så nu var det dags för henne, sa Kent-Olle. Hustrun Erna Axelsson har sina dressyrhästar och han sina travhästar. – Min fru håller på med dressyr och våra barn är stora och för att få ett gemensamt intresse började jag också med hästar. Travet blev naturligt för mig, för där är både tävling och spänning.

Åtta miljonvinster i riket Åtta system överlevde V75-omgången på Jägersro och värdet på vart och ett rakade upp i närmare tre miljoner kronor. Fem av systemen hade lämnats in på atg.se. Övriga tre i ombudsbutiker. Spelbutiken Direkten Spelgruvan i Falkenberg var stora vinnare med två vinnande system. Identiska system (?) för under hundralappen som vardera blev värda 2 881 168 kronor. Hos Direkten Spel och Tobak i Alingsås blev en kupong för 90 kronor värd 2 869 935 kronor.

Vilken tös, Pilenberg! Fem av sju lopp på V75 vanns av hästar från Jägersro. Omgångens knall briserade i den sista avdelningen där hemma-amatören Mikael Pilenberg äntligen fick seger han så länge suktat efter. Efter att ha orsakat en omstart med O’Malley’s Tös tog Mikael Pilenberg ledningen så det sjöng om det i den giltiga från ett springspår. ”Pilen” som han kallas är regerande amatörchampion på Jägersro med ett silver i Amatör-VM i Frankrike från 2010 på meritlistan. – Men detta är det absolut största som hänt mig! Jag vet vad hästen kan och tänkte att…”hela vägen nu”, sa Mikael Pilenberg efter segern med enprocentaren (!) O’Malley’s Tös.

Joke Face rostig
Annars handlade det mycket stjärnhästen Joke Face återkomst denna dag. Det var första starten på tio månader efter skada och många hoppades på seger. I förhandstipsen varnade Lutfi Kolgjini emellertid spelarna för att inte lita för mycket på hästen i comebacken. Han fick rätt i sina farhågor. Joke Face var överladdad och galopperade innan bilen lämnade fältet. Visserligen kunde Joke Face snabbt hitta tredjeparet utvändigt men sättet sjuåringen fullföljde loppet på visade på ringrost. I stället blev det Åke Svanstedt som vann gulddivisionen med överraskningen Clear Sign. Lutfi Kolgjinis sjufaldige miljonär slutade oplacerad. – Jag var jättenöjd med hästen men precis som jag anade blev han lite för pigg och galopperade efter bilen. Han kommer att vara mycket bättre till nästa gång och då kan ni lira, sa Lutfi Kolgjini. Kolgjini fick ändå med sig en seger hem. Detta som gästkusk bakom Jägersrotränaren Lars I Nilssons förvandlingsnummer Luringen Palema. Åttaåringen var vad kan kallar självspringande och visade prov på enorm löpglädje. Dagens klart bästa insats! Thomas Uhrberg tog en dubbelseger på V75 med Halmstadamatören Rolf Almqvists Kipling Face och Playing Tua från det egna stallet. I den inledande silverdivisionen imponerade favoriten Photo Princess med en seger från utvändigt ledaren. Tränaren Michael Lönborg tog det lugnt med stoet från start för att inte riskera galopp. Järnhårda Photo Princess fick problem med travet den sista biten in mot mål men blev skickligt ”buren” i mål av sin tränare.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V64: Spelvärd formtränare
Nästa artikelLuddes topphäst slutar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.