Inför V75 2014-02-08: Daniel tänker ta dem på styrka!

506

daniel-reden-v75

Hallå där…
…Daniel Redén, som har lördagens storlopp ”V75 Champions” i sikte under veckan med Rocket Zet. Dina hästar går som det berömda tåget efter vinterns träningsperiod och flera har segrat direkt i årsdebuten. Något som tydligen överraskar dig?
– J-a-g är överraskad i varje fall. Men spelarna har tydligen varit med på det här då hästarna gett låga odds. Själv har jag inte alls haft några krav på hästarna som kommit ut efter en period med mycket träning och tuff träning, men inte alls i några högre farter.
Färskaste exemplet är Pascal Zet som rundade från spår tolv till seger i V64 i Eskilstuna på måndagen efter fyra månaders vila. 
– Jag trodde att det saknades tempo på i kroppen på honom och de andra. Men det har gått ändå och hästarna har varit bra i enklare sällskap. Vi ska kanske inte dra för stora växlar på det här, även om de sett fina ut och visat bra styrka.
”V75 Champions” rundar av V75-omgången på lördag, ett lopp för landets segerrikaste kuskar på V75 under 2013. 4 Rocket Zet imponerade i sin årsdebut och blir betrodd i loppet. Vad säger du om spåret till exempel?
– Spår fyra i volt är ganska dåligt för min häst som är trevande från start. Jag hade gärna sett att han haft ett bättre spår. Men nu är det så här och vi får göra det bästa av situationen.
Ingen galopprisk utan mera tappstart?
– Jag tror nog att han ska gå felfritt men eftersom han är långsam så tappar han lite grand i början. Vi får hoppas på en bra position ändå och försöka ta dem på styrka. Han lever ganska mycket på sin styrka och brukar gå hela vägen in i mål. Ska man gardera loppet tycker jag Rocket Zet ska med på ”lappen”. Han var med och tävlade mot bland andra Digital Ink i fjol och har en väldigt hög kapacitet.
Rocket Zet handikappades av 20 meters tillägg senast i första starten på drygt tre månader. Överraskande för dig som sagt. 
– Ja…det där kanske jag måste släppa nu. Jag hade i varje fall inga planer på att han skulle runda och vinna i årsdebuten på 1.14,7. Han bör gå framåt med det loppet och känns kanon hemma i jobben. Men egentligen är jag nöjd bara han gör ett bra lopp på lördag. Han tävlar med skor.
Du har haft lite ryggproblem på slutet. Hur känner du dig?
– Jag är på väg åt rätt håll och känner mig klart mycket bättre. Jag provar att köra lördagens lopp så får vi se.

Mikael Wikner

Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNu ska Åke Svanstedt lägga USA för sina fötter
Nästa artikelMaharajah kommer att njuta av uppmärksamheten på Lördag