Inför V75 2014-02-15: Stig H Johansson om stallets chanser

375

stig h

Han är värst i V75 med över 1 000 segrar som kusk.
I rollen som expertkommentator i TV4 hoppas Stig H Johansson få referera in stallets Claes Boko till ny seger i V75 på lördag.
– Det är alltid glädjande när man får göra det med sina hästar, så det är klart att jag hoppas.
82 miljoner kronor ska delas ut till spelarna i lördagens V75-omgång på Axevalla där en jackpot lockar lite extra.
Stig H Johansson, med snart 8 000 segrar som tränare, fungerar ibland som expertkommentator i TV4. Lördagen är en sådan dag.
Stig H tar plats i kommentatorskuren tillsammans med referenten Patric Skoglund och hoppas förstås på seger för stallets Claes Boko.
Femåringen vann försök och final i bronsdivisionen i slutet av fjolåret och är nu uppe i silverdivisionen på V75. Hästen blir favorit i den sista avdelningen och är även är Stig H Johanssons favorit i omgången.
– Av de tre vi har till start på lördag tycker jag att Claes Boko ska ha bästa chansen. Senast hade han förstaspår och blev fast. Han hade aldrig någon chans att komma loss, så det blev verkligen ett preparélopp den gången kan man säga. Jag tar hellre ett tiondespår som nu än ett förstaspår med den här hästen som inte är så kvick ut och trots läget tycker jag han är bra nog för att duga, säger Stig H.

Fina träningsrundor
Stig H Johansson hann med att ta över 1 000 segrar som kusk i V75 innan han la av med löpkörningen. Erik Adielsson rattar Claes Boko som vanligt på lördag.
– Erik var nöjd med honom i loppet senast och hästen såg fin ut. Formen bör alltså vara bra och han har också känts bra i de jobb han gått efter det loppet. Vi provade jänkarvagn senast men det blev inget test eftersom hästen inte behövde bruka sig. Förmodligen får han en sån vagn igen på lördag och det blir skor runt om som senast.

Vad säger du till spelarna?
– Det får inte krångla för mycket från det där läget förstås. Men jag tycker att det finns potential hos honom att gå igenom silverdivisionen relativt snart. Steget han ska ta efter det till guld är stort…men jag tycker det är en fin häst.

I samma lopp (V75-7) har stallet 9 Lotus Elan till start. Åttaåringen närmar sig 1,2 miljoner intjänat men vinner inte så ofta numera.
– Det har varit en duktig och gedigen häst som kämpat väl. Han börjar bli lite till åren men han går bra fortfarande. Jag tror att det blir svårt att vinna. Däremot brukar han vara säker på att plocka pengar.

I gulddivisionen, V75-3, fick 3 Kash’s Cantab ett bra läge. Han fick inte riktigt fritt i lördags då Amaru Boko vann.
– Han hamnade bland de sista där och spurtade som vanligt bra och positivt. Han håller fortsatt form. Jag tycker att det här loppet är rätt så öppet och jag tycker han är en av flera som kan vinna om det vill sig riktigt.

Fotnot: Stig H Johansson jobbar som expertkommentator i V75 Direkt i TV4 Sport, klockan 14.00-17.00.

Mikael Wikner

Kanal 75