Inför V75 23 augusti 2013: Vincennes är tillbaka!

213

topphast

Själv är han mörbultad efter en flygtur ur vagnen.
Men hans toppsto Vincennes mår prima.
På lördag gör hon första V75-starten efter sin hovbensfraktur.
– Det känns otroligt roligt att få åka ut och turnera med henne igen, säger tränaren Sören Lennartson.
Det är en ledbruten Sören Lennartson som blickar fram mot årets största tävlingsdag på Bergsåker utanför Sundsvall. I måndags åkte han ur vagnen hemma i Umeå och även om röntgenplåtarna visar att inget är brutet har formen varit bättre.
– Jag är lite kantstött och ligger här och kurerar mig. Men jag har gott läkkött så i morgon studsar jag ur sängen, säger han glatt.
Om läkköttet är lika bra som hos Vincennes kommer Lennartson garanterat vara tillbaka i vagnen inom kort. Hans femåriga stjärna åkte på en hovbensfraktur i januari och därmed såg hela säsongen ut att vara spolierad. Men frakturen har läkt snabbt och för tre veckor sedan var hon tillbaka på banan. Hon fick nöja sig med andraplatsen men snabba kilometertiden 1.13,3 över 2 180 meter vittnar om att hästen mår fint.
– Jag är himla stolt över hästen. Hon var nästan bättre än vad jag hade förväntat mig, säger Lennartson och fortsätter:
– Allting är bra med henne efter det. Hon har gått sina snabbjobb och i tisdags var hon inne på banan och var jättefin. Toppformen är väl inte där riktigt än men hon är så bra som hon kan med ett lopp i kroppen. Hon brukar överraska positivt och kommer säkert att göra ett bra lopp på lördag.

”Ska streckas tidigt”

Vincennes är inte med i lördagens huvudlopp Sundsvall Open Trot utan går istället ut i Lars Lindbergs Minne. Loppet, som instiftades i fjol för att hedra bortgångne travnestorn Lars Lindberg, är ett lärlingslopp endast öppet för ston. Vincennes har med 3,8 miljoner kronor insprunget tjänat överlägset mest pengar i startfältet. Från 20 meters tillägg kan hon nu lägga ytterligare 250 000 kronor till vinstkontot.
– Jag tycker att hon ska streckas tidigt på sin grundkapacitet men hon känns inte som någon spik. Hon kommer att gå med lättare skor än senast och med ryckhuva istället för fast huva, men det är tufft att kräva seger redan i andra starten mot så här bra hästar. Det viktigaste för oss är att hon gör ett bra lopp och är fortsatt fräsch och fin i benen efteråt.
Lennartsons plan är att Vincennes ska ha formen på topp till Sto-SM på Åby 12 oktober. Därefter kan det bära av söderut.
– Vi tar ett lopp i taget och nu är det Bergsåker som gäller. Men vi siktar på SM och skulle det gå bra där är vi redan halvvägs till Frankrike. Att åka dit och tävla är ägarnas stora dröm. Hästen avgör själv hur vi gör men Frankrike i vinter är inte uteslutet.
Vincennes bär samma namn som den franska nationalarenan för travsport, så vad skulle väl passa bättre än att hon är med där och tampas när vintermeetinget drar igång i Paris?

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelNästagångare 23-25 augusti 2013
Nästa artikelDagens Dubbel Bergsåker 24/8-2013