Inför V75 23 december: En vinnare från Nurmos?

219

extra23aaa

Visst blir det julfirande för folket i Timo Nurmos stall på Solvalla.
Men först någon vinnande häst på V75 dan före dan.
– Vi siktar i alla fall åt det hållet och jobbar på som vanligt dagarna innan. Caddie Comet är vår bästa chans dan före julafton, säger förstemannen Clas-Göran Björkroth om uppesittarkvällen med de extrainsatta V75-tävlingarna nu på söndag.
Nationalarenan Solvalla bjuder in till trav kvällen före julafton. En afton där spelarna har ända till klockan 19.30 på sig för att lämna in V75.
Omgången lanseras som en uppesittarkväll med nypremiär för direktsända tävlingar i programmet V75 Direkt i TV4 Sport.
Omgången inleds med ett lopp över medeldistans. Endast nio hästar till start. Om Clas-Göran Björkroth i Timo Nurmos stall får som han vill blir det seger för 2 Caddie Comet.
– Han fick ett bra läge med spår två bakom bilen och är ju startsnabb. Så här på förhand är det ganska klart att det här är vår vassaste chans. Om jag skulle spela så skulle jag spika honom i alla fall, men det är ju jag det, säger Clas-Göran Björkroth och skrattar.
Liksom stallchefen Timo Nurmos härstammar Clas-Göran Björkroth från Finland. Hemlandstoner i jul? Nej, det blir att jobba på som vanligt. Solvalla har hand om tre V75-omgångar på mycket kort tid (23/12, 26/12 och 29/12) och det har planerats in träningskörning på gården på självaste julafton.
– Vi har tagit in extrafolk för att kunna ge delar av personalen ledigt. Vi är 17 stycken som jobbar ordinarie, plus extrajobbare då. Ungefär hälften av personalen kommer från Finland, men även från Belgien, Frankrike och så. Många åker hem och firar jul, säger Clas-Göran Björkroth som vid årsskiftet haft tjänsten som försteman i stallet i fem år.
Caddie Comet tvingades till en löpning i dödspositionen i den senaste starten, gulddivisionen i Eskilstuna. Men det var drygt en månad sedan. Formen?
– Han känns riktigt fin i träningen faktiskt, så på förhand ser det bra ut. Jag tycker att hästen har fin form. Det är ett litet minus att det blir skor och kanske brodd nu men han går bra så också. Det är ett bra läge med spår två och han är både stark och snabb och orka hålla tempot. Han kan öppna bra från början och blir det ledningen håller han i vart fall länge.
I samma lopp startar 7 Carmel. Chansen där?
– Sämre läge och han är också en sådan häst som måste få det lite serverat numera. Med ett fint lopp kan han tjäna bra med pengar där.
Vad säger du om era hästar i treåringarnas uppgörelse, V75-3?
– Det är lite tråkiga lägen som gör att det kanske måste vara lite passiva upplägg både för 7 Bon Frecia och 8 Angelo. Men skulle de komma till någorlunda så är de inte alls avsågade. En sådan som Angelo tycker jag har stigande form. Bon Frecia har bra form men har haft lite otur i loppen på slutet.
I V75-5, Mälardalscupen final, samlas 15 hästar bakom bilens vingar. Tråkiga lägen för 8 Aponia Boko och 14 Pomona Wibb.
– Det gäller att ha tur med löpningen och med lite klaff kanske de kan vara med och tjäna en fin slant i alla fall. Pomona Wibb har ryckt upp sig på slutet och plockar många till slut. Jag tycker även att Aponia Boko har bra form och kanske har hon lite bättre chans av de två ändå, men det blir som sagt tufft. 9 Disney Tooma i loppet efter (V75-6) tror jag faktiskt hade varit med och gjort upp om segern utan galoppen i den första kurvan senast. Nu är det tufft motstånd här. En möjlig platschans, det blir tufft att vinna, slutar Clas-Göran Björkroth.

Fotnot: Uppesittarkvällen 23 december sänds i V75 Direkt i TV4 Sport, 19.00-22.00.

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFem tippar EXTRA V75 26 december
Nästa artikelInför V75 26 december: Kanadensiska på G?