Inför V75 ÅBY: ”Det är en väldigt bra häst”

116

inför v75® ”det är en väldigt bra häst”

Christoffer Eriksson ska inte vara med och stångas i STL Champions, men det hindrar honom inte ifrån att ha en mycket spännande lördag att se fram emot.
– Jag tror mest på Beauty Smart Face, säger Jägersrotränaren inför V75® på Åby.

Sex av lördagens avdelningar på V75 ingår i STL Champions, en kuskmatch för fjolårets mest framgångsrika kuskar i Svenska Travligan. Den här gången är inte Christoffer Eriksson med och tampas om den titeln men som tränare kan han komma att spela en huvudroll när miljonerna ska fördelas på V75. Två hästar från stallet ska ut på banan och i den femte avdelningen, STL Lärlingschampion, tränar han favoriten Beauty Smart Face.
– Hon har visat prov på väldigt hög kapacitet men samtidigt kanske inte fått någon kontinuitet i tävlandet. Nu har hon fått två lopp i år och mer rutin. Det är en väldigt bra häst, säger Eriksson.
Det fyråriga stoet är efter två lopp obesegrat under 2023 och totalt ståtar hon med fyra fullträffar på åtta försök. Christoffer Eriksson spår henne en ljus framtid.
– Hon ser bättre och bättre ut för varje start så det klart att jag har höga krav på henne redan nu på lördag, men framför allt under säsongen.
Den andra hästen från stallet tillhör dem som kan få utdelningen på V75 att dra i höjden, samt hjälpa Örjan Kihlström i STL Champions. Grappa Boy (V75-1) har inte tävlat sedan han slutade sexa i bronsdivisionen dan före dopparedan. Formen ska emellertid vara god enligt hans tränare.
– Han känns som att han börjar komma in i rätt form och de dagar han tävlar på topp är han också väldigt bra.
Bästa chansen?
– Jag tror mest på Beauty Smart Face.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.