Resultat V64: Sjätte raka för Westholms Guli Fantom

14

v64® sjätte raka för westholms guli fantom

Tidigare galopperade han väldigt mycket i loppen.
Nu är Guli Fantom säkerheten själv – och tog sjätte raka segern i överlägsen stil.
– Han är fruktansvärt stark och jag är jättenöjd med honom, sa tränaren och segerkusken Jörgen Westholm.

Torsdagskvällens V64® avgjordes på Gävle-travet och där fick vi se Jörgen Westholms kallblod Guli Fantom ha uppvisning vid sin sjätte raka triumf. Tidigare var hästen väldigt osäker och i fjol och året innan galopperade han exempelvis i åtta starter i rad. Men nu är Guli Fantom som ett lås i loppen och han kom direkt ner i andra par utvändigt från sitt springspår. När framförvarande Guli Björn galopperade efter ett drygt halvvarv, kunde Guli Fantom glida till ledningen efter sexhundra meter. Sedan var det spel mot ett mål och den femårige valacken drog ifrån till en överlägsen seger.
– Det har verkligen lossnat för honom. Jag tyckte inte att han var perfekt i travet första varvet och drog lite höger bak och var lite besvärad. Men när han fick räta upp sig så kändes han fruktansvärt stark på slutvarvet. Jag är jättenöjd med honom och har ju sagt att han ska vara med i SM nästa år. Men han kanske kan vara med där redan i år, sa Jörgen Westholm.
Solvalla-tränaren fick en dubbelseger på V64 som tränare då välgörande William Ekberg vann lärlingsloppet enkelt med Gamin de Larre.

Jerka Sting överlägsen – genrepade inför V75
Claes Sjöström tog även han en dubbelseger på V64 som tränare och han satt dessutom i sulkyn bakom båda hästarna. Storfavoriten Jerka Sting var helt överlägsen i den inledande avdelningen efter att ha lotsats fram till ett smörlopp i andra par utvändigt från tillägg. När Claes Sjöström lättade lite på tömmarna runt slutsvängen stack Jerka Sting ifrån över upploppet och var helt ensam på banan. Det här bådar gott inför nästa start som blir i V75 på Bergsåker nästkommande lördag.
– Jag är väldigt nöjd med honom och loppet blev precis så som man kunde önska sig. Jag begärde lite av honom sista trehundra metrarna för att känna att formen satt där. Det här blev en perfekt genomkörare och planen är att han ska vara på topp nästa lördag då vi har siktat på V75 på Bergsåker, sa Claes Sjöström.
Han åkte in i stallet och bytte häst till Zinom Dream som åkte ut i loppet efter och vann komfortabelt från ledningen. Claes Sjöström körde resolut för täten och tog den vid ingången till första kurvan. Han gjorde sedan ett ryck i sista sväng, och när Vivacious galopperade vid upploppets början, var gott gåendes i det läget, så blev segern enkel för Zinom Dream.
– Det var jätteroligt såklart. Det viktigaste var att komma till ledningen för där biter han ifrån sig bra. Han kändes jättefin hela vägen och presterar otroligt mycket sämre när han får springa bakifrån, sa Claes Sjöström.
Sex rätt på V64 gav 8142 kronor.

Föregående artikelInför Prix de France: Innerspår för Don Fanucci Zet
Nästa artikelInför V75 ÅBY: ”Det är en väldigt bra häst”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.