Inför V75 Åby – Lucifer Lane stoltserar med fem raka

148

Lucifer Lane stoltserar med fem raka

Familjehäst och publikfavorit.
Lucifer Lane stoltserar med fem raka och är obesegrad i år.
På lördag jagar fyraåringen nästa triumf när han möter kulltoppen i finalen av Konung Gustaf V:s Pokal på Åbytravet.

Christine Larsson är uppfödare, ägare och skötare till Lucifer Lane (V75-7). Sambon tillika Örebrotränaren Thomas L Nilsson tränar hästen medan hans son Johan A Nilsson är given kusk.
Förra året tog ekipaget tio segrar och Lucifer Lane krönte treåringssäsongen med att ta hem finalen av Breeders’ Crown och sin hittills största prischeck, 800 000 kronor.
I år har det hunnit bli två segrar, på lika många försök.
– Han har varit otroligt fin i årets två starter och verkligen övervintrat väl. I årsdebuten fick han rinna undan på en enkel tid även om det gick fort sista 600 meterna, säger Johan A Nilsson som därefter styrde familjehästen till seger i ett av försöken till Konung Gustaf V:s Pokal.
– Senast tänkte jag att det kanske gick lite för fort och att 1.13 första varvet skulle sitta i benen, men han sprintade undan på ett bra sätt och visade att han tagit årsdebuten bra och gått framåt.
Segern innebar, förutom en plats till finalen, att Lucifer Lane passerade två miljoner kronor insprunget.

”Drömscenariot”
Finalen av Kungapokalen avgörs inom V75-spelet på Åbytravet i helgen och förstapriset är en miljon kronor.
Ett lopp som Johan A Nilsson givetvis ser fram emot.
– Det ska bli riktigt roligt! Med tanke på hur fin hästen var i försöket ska det bli väldigt spännande. Det har det varit inför alla sådana här finaler men det känns som att han har utvecklats ytterligare i år, säger Åbykusken.
Lucifer Lane jagar sin sjätte raka seger på lördag. Men hästen möter tufft motstånd i bland annat fjolårets Hambletonian-vinnare Perfect Spirit som tillsammans med Örjan Kihlström vann sitt pokalkval.
– De fick välja spår först med Perfect Spirit och jag gissar att de har någon tanke om att han kan hålla spets. Jag vet att Calle Crown är otroligt snabb ut men eftersom de valde först och valde spår 1 räknar de nog med att Perfect Spirit kan svara upp ledningen, resonerar Johan A Nilsson och tillägger:
– Drömscenariot är att komma ner i rygg på Örjan och sedan plocka ner dem på open stretch.
Seger hoppas också Lucifer Lanes hejaklack på – en fullsatt supporterbuss – som åker från Örebro för att vara på plats i Göteborg.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.