Tack för alla fantastiska lopp Johnny

120

Tack för alla fantastiska lopp Johnny

Tack för alla fantastiska lopp Johnny!

Sista tävlingsdagen på Solvalla.
Johnny Takter såg till att göra den minnesvärd genom att ta två segrar – varav ena i sitt sista lopp på huvudstadsbanan.
– Det har varit en underbar kväll och det har varit kul att få köra fina hästar, summerade Johnny Takter.

Tisdagskvällen bjöd på många godbitar. En rödrosa himmel och fina tävlingar på Solvalla där fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor i förstapris skulle avverkas.
Men mest förgyllde Johnny Takter kvällen genom att ta ytterligare två segrar under sin nästsista tävlingsdag.
I fyraåringsloppet för ston lotsade han den Timo Nurmos-tränade Hevin Boko till seger i hästens årsdebut. Efteråt besökte Johnny Takter kongressen där han hyllades och tackades av med blommor.
– Jag har världens bästa kollegor och jag har träffat väldigt många fina människor i den här branschen. Den sporten vi har i Sverige finns ingen annanstans, jag är stolt över vår travsport. Vi får se hur det blir, jag behöver ledigt en längre tid, sedan får vi se vad jag hittar på, sade kusken angående sitt beslut om att sluta köra trav.
Men Johnny Takter var inte riktigt klar där utan bjöd publiken och sig själv på ett ännu bättre avslut. I stonas treåringslopp körde han tidigt till spets med A Sweet Dance som sedan bara dansade undan konkurrenterna på upploppet. Ekipagets femte raka seger. Helena Burman tränar Maharajah-dottern.
– Det är sådana här hästar som det är svårt att lämna. Hon har så mycket den här hästen som jag tycker om, det finns alltid en baksida på medaljer, sade Johnny Takter som på torsdag kör sina sista lopp på hemmabanan Jägersro.

”Man känner sig oslagbar”
I treåringsloppet för hingstar och valacker fick Attraversiamo göra jobbet själv utvändigt om ledaren. Trots det kunde Svante Båths adept sprinta undan till en enkel seger.
– Han är som en ny häst jämfört med förra året. Han var lite valpig förra året och det är inte alltid de hamnar på rätt kula under vintern men den här har verkligen gjort det. Han är otroligt tacksam att köra i dag. Man känner sig oslagbar när man sitter bakom honom, det är som att man har en rustning på sig, sade en nöjd Erik Adielsson.
Favoritseger blev det även i fyraåringsloppet för hingstar och valacker. Björn Goop och Selmer I.H. kom tidigt till ledningen och släppte den aldrig. Segertiden blev 1.12,3 över distansen 2140 meter.
– Det är en häst med otroligt hög kapacitet som fortfarande går med skor också, så det finns nog en hel del kvar, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelInför V75 Åby – Lucifer Lane stoltserar med fem raka
Nästa artikelInför V75 Åby – Stolpe ut i de större loppen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.