Inför V75 Åby: Robert Bergh varnar för ett par skrällbud

328

Robert Bergh

Ny kusk, ny sulky och kraftig uppåtform.
Kan Muscle Hustle vara skrällen som tar hem Olympiatravet?
– Min känsla är att han är i sitt livs form, säger Robert Bergh som varnar för ytterligare ett par skrällbud i omgången på Åby.

Avstängd för en drivningsförseelse bakom Transcendence i Berth Johanssons Memorial på Umåker för två veckor sedan så tvingas Robert Bergh bevittna hemmabanans stora tävlingsdag från sidan.
Bakom Muscle Hustle blir det Björn Goop som sköter tömmarna i Olympiatravet.
– Jag frågade honom direkt när jag visste att jag skulle bli avstängd. Det passar jättebra på Muscle för dagen att få lite vänsterjagning istället för höger. Ombyte förnöjer, påpekar Bergh om sin vänsterhänte ersättare.
I senaste starten stred man mot Propulsion långt in på upploppet och Åbys ledande tränare låter övertygad om att en ännu bättre prestation är att vänta.
– Hästen blev piggare och rappare av det där, han behövde ha en riktig genomkörare. Han är inne i en väldigt bra period nu och tar träningen på väldigt bra sätt. Min känsla är att han är i sitt livs form, säger Bergh som planerar att sätta på svensk jänkarvagn för första gången i år och fortsätter med det norska huvudlaget från förra starten.
Räcker det för att ge Propulsion en match om segern?
– Vi har mött honom några gånger nu och det har skiljt några metrar. Nu när Muscle kommer att vara ännu mer förbättrad så kanske han är lite närmare i mål, men han har trots allt inte rått på honom hittills så jag måste vara objektiv i den tanken och förstå att det är ingen riktig chans.

”Skulle vara ett enormt plus”
I Olympiastayern sitter Örjan Kihlström upp bakom Whipped Eggs och Erik Adielsson bakom Bullyoung. Tränaren tvivlar inte vem han tror mest på.
– Whipped Eggs ser väldigt intressant ut om han skulle få komma först, det skulle vara ett enormt plus. Då finns det hur mycket styrka som helst i honom. Han är lite grov i gången och blir ännu besvärligare när han får hästar framför sig. Skulle han få överta ledningen så skulle det nog vara en bra chans.
– Han vann lopp när han travade dåligt och nu när han har känts bra har det blivit pannkaka. Jag har inte hunnit balansera efter hans utveckling så nu blir det barfota runt om.

”Redo för ett riktigt topplopp”
Positiva är tongångarna även kring Island Life (V75-3) som också får Kihlström i sulkyn.
– Jag hörde att han har blivit nerstruken ett spår. Jag tror att han är redo för ett riktigt topplopp. Det är de två som har vettiga chanser, tycker jag.
Hur har Promo Kemp (V75-6) känts i träningen efter årsdebuten?
– Verkligen jättebra. Han ser väldigt spänstig och rapp ut. Att tro att man ska vinna därifrån är en annan sak, men definitivt kommer han att göra det bästa lopp han gjort hittills hos mig i alla fall.
Det ska regna på Åby, hur kommer det att påverka underlaget?
– Vi har haft en tendens att det blir hårt och väldigt tufft för hästarna, men vi har diskuterat det i veckan så det kommer att bli ett mjukare underlag nu, kanske lite mer tungsprunget. Jag såg på materialet igår (torsdag) att det kommer att tåla regn på ett bra sätt. Banan blir inte hård som den brukar bli.
Passar det dina hästar?
– Ja, det tror jag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelOlympiatravet: Tidigare vinnare lägger tävlingsskorna på hyllan
Nästa artikelPå lördagen spikades startfältet i Finlandia-Ajo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.