Inför V75: Aikios hårding kan ordna miljonregn

231

aikio

Han har kapacitet långt utöver det vanliga.
Men tre gånger i rad har han lagt krokben för sig själv.
Håller Ghetto Blaster ordning på benen den här gången kan det bli miljonregn över V75-spelarna.
– Han ska räknas trots det hårda motståndet, säger hästens tränare och kusk Pasi Aikio.

I lördags håvade tre V75-system in över 21,5 miljoner kronor vardera.
När V75-cirkusen till helgen gästar Mantorptravet i Östergötland ligger det på nytt jackpotmiljoner i potten.
Enligt prognosen kan en ensam vinnare med sju rätt ta hem 37 000 000 kronor.
Kanske blir det Ghetto Blaster och Pasi Aikio som fördelar pengarna i den sista avdelningen?
Loppet han går ut i, Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren, har lockat flera av landets bästa fyraåringar. Bland annat finns M.T.Golden Boy, Opitergium och Angelo med i startlistan. Ghetto Blaster tillhör själv kulltoppen. De dagar han håller sig till trav vill säga.
– Det känns som att han har allt som krävs för att gå väldigt långt. Han är en väldigt stark häst, rejäl på alla vis, och han har snabbheten också. Han är under utveckling och i slutänden tror jag att han kommer vara helt allround, säger Aikio.

Inget fel på formen
Men som travhäst spelar det ingen roll om man har all världens styrka och snabbhet om man inte håller sig till rätt gångart. Tre gånger i rad har Ghetto Blaster galopperat. Så sent som i lördags straffade han ut sig direkt i Harper Hanovers lopp på Solvalla.
– Det har funnits olika förklaringar till galopperna. Första gången gick det väldigt fort i första sväng och han gick för tungt balanserad och slog ihop. Andra gången körde jag utan skor bak. Det hade funkat bra i träningen men det var inte alls samma sak i loppet. Nu i lördags var han lite tjurig i volten och lydde inte när jag började vända upp, så det blev för snävt. Jag håller fortfarande på att lära mig hästen och vi utvecklas med de här galopperna också.
Hur surt var det att köra galopp framför elitloppshelgens jättepublik?
– Givetvis var det surt att försvinna direkt i starten en sådan helg men samtidigt vet jag att jag har en väldigt bra häst och det kommer nya lopp.
Efter startgaloppen i lördags gav Aikio sin häst ett träningsjobb bakom klungan. Och i starterna innan har Ghetto Blaster kommit tillbaka storstilat och grejat tredje- samt fjärdeplatsen. Formen torde det med andra ord inte vara något fel på.
– Som han kändes efter galoppen i lördags är jag inte ett dugg orolig för formen.

”Med i matchen”
Vid Ghetto Blasters två senaste framträdanden har det handlat om voltstart. Att det nu är bilstart ser Aikio som en klar fördel.
– Det spelar stor roll. Då är det redan full fart när bilen släpper fältet, inga tvära svängar i volten utan det är bara att tuta och köra. Jag tror att han kommer att sköta sig den här gången.
Var hamnar ni från fjärdespåret?
– Det är jättesvårt att säga men jag tror nog att han kan vara med bra från start. Jag ska prova honom bakom startbilen innan tävlingarna också för att se var gränsen går, säger Aikio som också lurar på att ändra lite i hästens utrustning.
– Det blir skor runt om igen och eventuellt sätter jag en huvudstång på honom. Det gör att han springer rakare med huvudet och inte bryter ner i banan om vi får gå ute i spåren.
Vad tror du om segermöjligheterna?
– Det är några riktigt bra hästar med i loppet och mycket hänger på hur det blir kört. Men jag tycker att han har kapacitet för att vara med i matchen och han ska räknas trots det hårda motståndet.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.