Inför V75: Åke spikar sig själv

213

lindb

Travhästarna får till skillnad från hopphästarna inte tampas om medaljerna i London.
För travarna är istället V75 på Örebrotravet en av veckans höjdpunkter.
Där har hemmatränaren Åke Lindblom fyra hästar till start och han tror på segerchans med samtliga.
– Skulle jag vara med i OS skulle jag nog klara mig bäst på 40 meter, för jag är ganska startsnabb, säger Lindblom och skrattar.
I väntan på att trav eller 40 meter kommer med i det olympiska programmet får vi emellertid nöja oss med att se Åke Lindblom tävla på travbanorna här hemma. Det gör han med den äran och med 2,4 miljoner kronor inkört till stallet sedan årsskiftet går han mot sitt bästa år någonsin. Sexårige hingsten Winning Love (V75-3), som vann kraftprovet Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen på Solvalla i maj, är den starkast bidragande orsaken till rekordsiffrorna, men Lindblom tror mer på en annan häst när V75 på lördag gästar hans hemmabana i Örebro.
– Jag tror att Unite d’Habern (V75-5) är min bästa chans. Vi har gått och väntat på det här loppet och hon står perfekt inne på pengarna, säger han.
Lindblom är med i tränartipset ”Fem tippar V75” och där singelstreckar han sitt fyraåriga sto.
– Hon har varit ute i ganska tuffa lopp tycker jag. I Drottningens Pokal gjorde hon ett jäkla lopp som femma efter galopp. I försöket till Stosprintern senast gick hon i dödens och formen var också lite ”down”. Nu har hon fått en liten pust och är laddad till tänderna. Jag körde jobb med henne i dag (måndag) och hon kändes jättefin. Loppet blev helt perfekt för henne och det ser bra ut på förhand.

”Vass till slut”
Till hemmapublikens förtjusning har Lindblom ytterligare tre hästar till start inom V75-spelet. Winning Love har inte vunnit sedan Harpers men han har fortsatt att leverera topprestationer och senast gjorde han en svettig insats som tvåa.
– Han är ju en fantastisk häst som gör det bra varje gång. Senast travade han utvändigt om ledaren i stenhårt tempo och han kämpade som en tiger. Det var väldigt bra gjort att bli tvåa. Han är inget träningslejon men lufsar på som vanligt och känns pigg och fin efter det.
Den här gången gör Winning Love debut i högsta klassen och utöver stenhårt motstånd brottas han med ett svårt sjundespår bakom startbilen.
– Debut i gulddivisionen är inte så enkelt och det är jättesvårt att ha någon riktig taktik från sjundespåret. Men hästen är så pass fin, lättplacerad och travsäker att allt är möjligt. Med lite röta i loppet så att vi hamnar hyggligt till är han alltid vass till slut.

Barfota och helstängt
Lindblom tror på alla sina V75-hästar och streckar samtliga på systemförslaget i Fem tippar V75.
Ulrika Karsk (V75-4) var lite seg senast på Lindesberg och jag vet inte vad det var med henne då. Hon kan vara lite lynnig och jag hoppas att hon är piggare nu. Hon gick jobb i dag och kändes helt perfekt – alert och fin. Hon var ju fantastiskt fin när hon vann på en 13-tid på Örebro i juni och planen är att köra henne barfota nu. Hon blir bra mycket vassare då och eventuellt blir det norskt huvudlag också.
Macho Gossip (V75-6) gör det bra hela tiden och avslutade bra som tvåa senast. Den här gången kommer jag förmodligen prova honom med helstängt huvudlag och barfota runt om för första gången i min regi. Det tror jag kommer att ge en extra växel. Det är flera startsnabba hästar med i loppet men jag kommer att köra allt som går från start och jag tror att han kommer att öppna riktigt bra. Han kändes också fin i dagens jobb och jag tror absolut att han är med i matchen. Från ledningen eller med ett bra lopp kan han mycket väl matcha de här hästarna.
Några OS-medaljer lär det aldrig bli för Åke Lindblom. Men på V75 är han att räkna med i allra högsta grad.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelE3-uttagningarna
Nästa artikelV86 Solvalla 8 Augusti 2012