Inför V75: Anmälde till V75 efter monsterjobb

138

Inför V75: Anmälde till V75 efter monsterjobb

I våras ståtade han med tre raka segrar och spåddes en lysande säsong.
Men det gick grus i maskineriet och hästen tvingades till uppehåll.
Nu är han på nytt redo för hetluften – efter att ha gått ett monsterjobb.
– Jag körde riktigt fort med honom, säger hästens tränare.

 Det är i podden ”V75® – lördag hela veckan” som Joakim Elfving berättar om treårige talangen Conch On Inn (V75-2).
– Han är en av mina favoriter som jag har hållit väldigt högt hela tiden men jag har inte riktigt fått ut det och kunnat visa upp det med honom. De gånger han var ute på vårkanten var det riktigt bra men det blev lite fel där inför E3. Han var lite förkyld och startade på Bergsåker och det i sin tur gav reaktioner inför E3-kvalen. Därefter fick han en träningsperiod. Han har tränat mycket tungt och jag har kört mycket tryckvagn med honom under två månaders tid, berättar Elfving i podden.
Egentligen var hästens första start efter uppehållet planerad till hemmabanan Romme 30 augusti men efter att ha varit inne och testat hingsten på banan i förra veckan ändrade hans tränare på den planen.
– Jobbet var så mycket bättre än vad jag hade kunnat hoppas på så då kände jag: varför inte gå ut på V75 och spänna bågen direkt? Han har inte fått vara med riktigt som jag hade hoppats så han kan lika gärna gå ut i det tuffa direkt, som han kändes.
Hur fort Joakim Elfving körde i det där jobbet vill han hålla för sig själv, men undan gick det.
– Jag körde ett banjobb över 2 000 meter och jag körde riktigt fort med honom…
– Han hade bara gått ett rakbanepass inför det och kändes som en helt annan häst och agerade helt annorlunda på den sortens träning som han har fått.
Conch On Inn går ut i klass II och startar med nummer sju, det yttre springspåret i voltstart.
– Han fick ett bra läge och Rickard (Skoglund) har kört honom och känner honom. Det ska bli jäkligt kul att komma igång med honom nu för det känns som att han har så mycket ogjort i år.

”Hon är i ordning”
Joakim Elfving har även Qeen Roc (V75-4) till start på Bergsåker. Hon startar från spår två i volten i stoloppet Lars Lindbergs Minne.
– Hon är verkligen i form tror jag. Det blev ett konstigt lopp senast och så här efteråt är känslan att hon inte tycker att det är riktigt kul att springa i ryggar och i stänket. Hon vann V75 från ledningen plättlätt och sedan vann hon från dödens hela vägen på Östersund i juni, säger Elfving som planerar en del ändringar till den här starten.
– Jag ska prova att sätta på henne en stänkmask och kanske stänga in henne så att hon slipper stänket, för hon lär väl hamna i rygg från det här läget ändå. Men hon är i ordning, det är jag rätt säker på.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.