Inför V86 (fredag): Toppchans i tröstloppet

65

Inför V86 (fredag): Toppchans i tröstloppet

Han fick inte plats i Sundsvall Open Trot.
Istället startar han med toppchans i fredagens snabblopp på Bergsåker.
– Senast vann han från positionen utvändigt om ledaren och vi måste vara optimistiska, säger stallets talesperson.

På lördag arrangerar Bergsåker sin största tävlingsdag för året och huvudnumret är Sundsvall Open Trot med en miljon kronor till vinnaren. Men redan på fredagen går startskottet för travfesten och flera högklassiga lopp ska avgöras. Ett av dem är Malabar Circle Ås’ lopp för äldre eliten och där ska högkapable italienaren Zaccaria Bar (V86-2) mäta krafterna med bland andra femårige kulltoppen Global Adventure och formtoppade Diamanten.
– Planen var att starta Zaccaria Bar i Sundsvall Open Trot men nästan 7 000 poäng var inte nog för att komma med i loppet. Det var synd men nu får han gå ut här istället, säger Sinead Sernicoli i stall Alessandro Gocciadoro.
Den sexårige hingsten, som kommer med två respektingivande segrar i ryggen, lottades till spår sex bakom startbilen och precis som vid senaste triumfen är distansen 1 640 meter.
– Han är inte så snabb från start men utifrån vad jag kan bedöma är det flera andra hästar som kanske går ”all in” från start. Det kan i så fall gynna Zaccaria Bar. Senast vann han från positionen utvändigt om ledaren och vi måste vara optimistiska.
Zaccaria Bar ska precis som senast gå med amerikansk sulky, barfota runt om och öppet huvudlag. Kanske är han spiken att hänga upp V86-systemet på?

Föregående artikelInför V86 (torsdag): Två heta från Pettersson
Nästa artikelInför V75: Anmälde till V75 efter monsterjobb

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.