Inför V86 (torsdag): Två heta från Pettersson

48

Inför V86 (torsdag): Två heta från Pettersson

V86 istället för V64.
På torsdag blir det nymodigheter i travtablåerna då ATG drar vidare med ”V86 Super Days”.
Bollnäs och Kalmar delar på omgången.
– Jag hoppas på spets och slut, säger en av nyckeltränarna.

 Onsdagens V86 innebär startskottet för ”V86 Super Days”, men eftersom det är en ordinarie omgång så kan man säga att den verkligen förändringen kommer på torsdagen.
Då går onsdagarnas unika expressformat vidare med V86 saxat från två banor med start 20.30, denna gång Bollnäs och Kalmar.
Med uppehåll över helgen så fortsätter V86 att förgylla kvällarna med avslut onsdag 1 september, då eventuella jackpotpengar också delas ut.

Bättre med loppet i kroppen
En av tränarna som gästar Kalmar är Stefan P Pettersson.
Tre hästar selas inom V86 varav två ska beaktas enligt tränaren själv.
– 10 Yankee Boy (V86-1) har svårt att hitta formen. Han får följa med mot lite pengar och är inget för spelarna den här gången, men mina andra två hästar tycker jag att man ska passa, säger Pettersson vars snabbfotade sto 11 I’m A Belivier (V86-5) slutade femma i comebacken senast.
– Jag måste säga att jag trodde att hon skulle prestera bättre. Hästen var seg, det brukar hon inte vara efter vila. Men vi hade tränat henne lite tyngre och lite mindre än vanligt, så i efterhand borde hon nog fått ett banjobb, förklarar Pettersson som ser ljust på torsdagens uppgift.
– Nu fick hon sitt banjobb i förra starten och därmed räknar jag att formen ska sitta där. Hästen känns jättefin hemma och jag är lite optimist. Normalt sett ska hon spurta ner de flesta i det här loppet och kanske till och med kunna kriga om segern.

”Minst lika bra form”
Minst lika uppåt låter det kring 6 Hipster Am (V86-7) som haft problem med travet runt svängarna, men fick till det på Sveriges enda milebana i Tingsryd senast då han spårade från start till mål.
– Det var idealiska förhållanden med vidare svängar då, men samtidigt tycker jag att allting fungerade bättre. Vi hade jobbat med utrustningen på hästen och bland annat kompletterat det stängda huvudlaget med en murphybländare. Han blev lite långsammare bakom bilen, men jag tror att det hjälpte honom att inte lyfta på huvudet och trava bättre i svängarna. Vi kör med samma utrusning på torsdag och jag hoppas att det ska funka lika bra även på en mindre bana. Han har jobbat fint hemma efter loppet och ska ha minst lika bra form.
Hur ser du på uppgiften?
– Jag hoppas på spets och slut igen, men vet inte om det går att komma dit. Hästen ska i alla fall räknas, säger Stefan P Pettersson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.