Inför V75: Bergh lejer Kihlström på Åby

175

inför v75® bergh lejer kihlström på åby

Robert Bergh börjar bli klar med installationen i Sundsvall igen efter sina sju år på Västkusten.
Det hindrar dock inte att han kommer att starta en del i södern och på lördag går han mot ett favoritskap i klass I-loppet i Åby V75® som tränare.
– Kommer Kihlström till ledningen med Grant Hall kan det bli intressant.

Det tar ett tag att flytta med hästar och pinaler över hela landet och det är först nu Robert Bergh börjar känna att han och personalen kommit lite i ordning på gården i Sundsvall som fungerat som filial för verksamheten under de sju åren han varit tränare på Åby.
En avstängning på ett par dagar sammanfaller med tävlingar på Åby på lördagen. Bergh passar på att skicka ett par hästar med skötare på resa.
Själv blir han hemma där det återstår en hel del jobb innan allt är färdigt.
– Vi är hemma och trimmar på lördag som blir en full dag med träning av häst inför nästa vecka. Naturligtvis ser vi loppen på tv också. Så det blir en rolig lördag.
Hur känns det då att vara hemma igen och få vara med om lite rejälare vintrar och allt vad det innebär med exempelvis mera frusna banor vintertid.
– Jag tycker att jag känner mig bekväm med det, hästarna ser fina ut och jag är nöjd med träningen vi bedriver hemma på gården. Det känns bra och roligt att köra igång. Inspirerande, säger han.

Täta starter positivt?
Stallet har en häst till start inom ramen för V75 på lördag. 6 Grant Hall (V76-6) ser ut att bli favorit i klass I-loppet.
Fyraåringen genomgick en halsoperation i somras och tog under hösten tre raka segrar från ledningen i snabb takt innan det blev förlust i Bergsåker V75 i lördags.
Grant Hall startade med bakspår och rundade fram utvändigt ledaren dryga varvet från mål.
Örjan Kihlström körde hästen för första gången och det slutade med en fjärdeplats.
– Han blev väldigt stum där hundra kvar. Det kan ha varit lite avsaknad av lopp som spelade in och det är möjligt att täta starter nu vecka-vecka lyfter hästen lite grand.

”Kortare brodd där nere”
Starten på Bergsåker var också hästens första med skor och rejäla brodd vilket kan ha spelat in. På Åby lär banan var lite mjukare.
– Jag fick kanske brodda i lite för mycket här uppe för att han skulle gilla det fullt ut. Det blir nog kortare brodd där nere. Det ser ut som att det blir en kalldag även på Åby, men det brukar vara mer åt sommarbane-hållet där nere än här i alla fall. Det är möjligt att man kan gå ner lite grand i brodden på lördag. Men det är ju inte säkert att han löser det enklare bara för det.
Avsaknad av lopp kan ha spelat in i lördags alltså då hästen inte alls var sig lik?
– Han var sämre. Det är ju svårare med tempojobben den här årstiden. Jag tror att han kommer att göra ett bättre lopp den här gången mycket beroende på att han har lopp i sig nu.
Örjan Kihlström har ett sjättespår bakom bilen med Grant Hall som gått i ledningen vid samtliga sju segrar i karriären. Taktiken?
– Det är lite ”amerikanare” i honom och han har varit lite så där att han velat anfalla när han gått bakifrån. Jag tycker att han är mycket rejälare med allt vad det innebär om man har ledningen med honom. Så skulle han komma till spets oavsett underlag på lördag kan det bli intressant.

Föregående artikelInför V75: Rackham så bra han kan vara – men inte läget
Nästa artikelMats E Djuse vinner flest kuskchampionat 2022

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.