Inför V75 Bergsåker: Oscar Berglund har stora krav på sig själv

124

Inför V75 Bergsåker: Oscar Berglund har stora krav på sig själv

Oscar Berglund har summerat fjolåret och siktar nu framåt.
Redan på lördag hoppas han med en rivstart då V75® avgörs på Bergsåker.
– Jag har två hästar som är på väg uppåt och ska räknas, säger Oscar Berglund.

Oscar Berglund har stora krav på sig själv vilket även en stor del av omgivningen har. Nu har han varit tränare i några år och börjar bli varm i kläderna.
– Jag är nöjd med fjolåret. Vi förbättrade siffrorna och har bra segerprocent. Sedan blir man väl aldrig nöjd och allt kan bli bättre och det finns mer att hämta. Jag hoppades mycket på Shocking Superman och laddade för Elitloppet, men han har inte alls kommit upp till det jag vet att han kan. Det är en glaslirare som gärna hittar fel och gör bort sig. Vi testade honom i Frankrike för ett tag sedan, men där var han inte riktigt kurant och floppade. Jag vet vad han kan i sina ljusa stunder och en sådan häst ger man inte upp med.
Nu ser Oscar Berglund fram emot nya mål och i stallet finns det flera hästar som kan göra sig gällande i större sammanhang.
– Jag är jättenöjd med mina hästar inför det här året. Jag hoppas förstås att Pleasure For Cash ska utvecklas ännu mer och ta ytterligare kliv. Han har hög kapacitet och kan springa riktigt fort. Även hästar som Naheed och Bold Heuvelland har kapacitet att ta sig en bit i klasserna om det stämmer fullt ut.

Satsar hellre på kvalité än kvantitet
Vad det gäller de yngre förmågorna är det inte så många när man tar en titt på träningslistan, men det är inget som Oscar ligger sömnlös över.
– Jag har bara tre treåringar och det är väl lite för lite, men dom är väldigt fina och jag satsar hellre på kvalité än kvantitet. Förhoppningsvis är det någon av dom som kan vara med i de lite större loppen. Jag är i alla fall klart nöjd med hur dom tränar samtidigt får man ju inte svaret förrän det börjar tävlas. Sedan hoppas jag att Nu Business kan slå sig in bland de bästa fyraåriga stona under året. Hon visade som trea i Breeders Crown-finalen att hon har närmat sig rejält efter att ha inlett karriären lite lugnare än många andra i kullen.
På lördag rullar V75® vidare till Bergsåker där stall Berglund har två hästar som är rejält på gång.
– Gaia Barsk (V75-2) kom till stallet i höstas från Norge. Det är en jättefin travare som fått mycket tung träning innan hon gjorde första starten för mig. Hon svarade för en godkänd insats även om hon kanske borde kunnat lite mer. Jag hade inte kört några snabbare farter med henne och tror helt enkelt att hon behövde det loppet för att vakna till. Gaia Barsk känns klart piggare och rappare i jobben efter det och jag tror på en bra prestation och sedan får vi se hur långt det räcker. Hon ska tävla med ett norskt huvudlag den här gången, senast hade hon ett vanligt öppet huvudlag.
– S.G.Charpentier (V75-6) är jag klart nöjd med. Det är en häst som är lätt att gilla. Han gör alltid sitt bästa. Han har en speciell stil och kommer nog aldrig att vinna någon skönhetstävling, men han har en härlig inställning. Jag tycker att vi hittat rätt med hans aktion även om det inte är helt perfekt så har den blivit mycket bättre. Han är allround och jag hoppas och tror att han kan vara med där framme om det klaffar. Så länge jag har haft honom har han aldrig tävlat med någon typ av skygglappar, men på lördag så ska han tävla med ett norskt huvudlag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.