Inför V75 Bjerke: Alexander Heisholt har två spännande outsiders

82

Inför V75 Bjerke: Alexander Heisholt har två spännande outsiders

Den sista anhalten innan den stora Winter Burst-finalen under nyårsafton bjuds på Bjerke under onsdagen när V75® arrangeras på Norges nationalarena för travsport.
Alexander Heisholt har två spännande outsiders i omgången och kan vara nyckeln på vägen fram till sju rätt.
– Båda mina hästar är bra nog för att vinna sina respektive lopp bara de fungerar, säger Alex.

45-årige Alexander Heisholt är kanske inget av de mest kända norska travnamnen på våra svenska breddgrader och det är inte speciellt konstigt med tanke på att han inte varit över gränsen och startat en häst sedan 2016. Norrmannen har dock haft ett bra år på tävlingsbanorna i hemlandet och är förhoppningsfull inför onsdagen.
– Jag har 13 hästar på listan och det har varit ett bra år i stort. Sex av dem är starthästar och jag tycker att de har presterat på en bra nivå överlag, berättar Alex.

”Hade helst haft bakspår”
Den mest kända hästen på svensk mark i stallet är tveklöst trippelmiljonären Ingbest, men han är inte i fokus på onsdag. Istället är det två yngre förmågor som ska ut på V75® och vi börjar avhandla Tako Ö.K. i V75-2 som dragit ett bra spår bakom bilen, men Alex är ändå inte helt nöjd.
– Jag hade helst haft bakspår med honom då han är hetsig bakom bilen. En rygg hade varit att föredra, men jag har en idé kring hur jag ska få honom att gå felfritt på onsdag.
– Senast hade vi spår tre bakom bilen på Klosterskogen och då provade jag att köra själv. Jag testade då att bara släppa tömmarna från start och låta honom sköta sig själv. Han klev iväg snabbt, men kunde inte håla ordning på benen och galopperade. Positivt den gången var i alla fall att han var lugn upp bakom bilen.
– På onsdag ska jag dock testa ett annat upplägg och dessutom har jag balanserat om honom i framkärran. Det har känts bra i de vanliga träningsrundorna hemma, men jag har inte provat det i något skarpare jobb inne på banan ännu, berättar Heisholt.
Tako Ö.K. vann inget lopp på sju starter i fjol, men har två segrar på sex framträdanden i år.
– Han har väldigt bra kapacitet och fart för klassen, men har väldigt lätt för att kväva sig. Jag tycker att han är sin egen största motståndare på onsdag och får han bara luft bör han vara med och göra upp om segern, konstaterar 45-åringen.

Riktigt fin säsong
Betydligt mer stabil i år har Alex bidrag i den avslutande avdelningen på V75 varit. Från bakspår plockar han ut Orlando G.M. som sprungit in drygt 400.000 NOK i år tillsammans med sin mer eller mindre ständige följeslagare Lars Anvar Kolle.
– Kolle kommer riktigt bra överens med hästen och att springa in 400.000 NOK under en säsong är starka papper i Norge.
– Hästen har tävlat i rätt tuffa gäng hela året och dessutom fått göra grovjobbet själv i de allra flesta lopp. Senast var han ute i en final mot hästar som tjänat upp till dubbelt så mycket pengar. Han fick dessutom en vid inledning och en vid avslutning – att krafterna tröt lite över upploppet var inget att säga om, konstaterar Alex.

”Kliver ner ordentligt i klass”
Onsdagens lopp är stängt vid 425.000 NOK och därmed är denna proposition betydligt bättre för hästen.
– Han kliver ner ordentligt i klass och med tanke på att han varit stabil bland de tre främsta på V75 under hela året måste jag tro på bra chans även denna gång.
– Bakspåret gör inget då han oavsett inte är speciellt snabb ut och Kolle får hitta ner i andraspår en bit bak direkt. Hästen lär i alla fall slippa en vid inledning denna gång och sedan tål han att göra en hel del själv under slutrundan.
– Mina två hästar tävlar alltid med skor runt om så det blir ingen skillnad på onsdag. Däremot har jag inte bestämt vagn på dem och det kan bli amerikansk sulky på båda, det beslutet tar jag senare när jag läst på motståndet lite mer, avslutar Alexander Heisholt som kan bli huvudpersonen på Bjerke på onsdag.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.