Inför V75 tisdag: ”Felfritt så tror jag faktiskt att hon bara vinner”

124

Inför V75 tisdag Felfritt så tror jag faktiskt att hon bara vinner

Från Norge till Danmark.
V75 Winter Burst® drar söderut till Ålborg där Jeppe Juel tillhör banans större tränare.
– Jag tycker att vi bjuder på riktigt bra lopp och jag har toppchans med Down Town Girl, säger hemmatränaren.

Jeppe Juel är en av Danmarks mest framgångsrika tränare och han håller alltid till i toppen både som tränare ock kusk. Han drar sig inte heller för att åka till Sverige och tävla när det passar.
– Har jag bara häst som jag vet duger så åker jag gärna till Sverige och tävla. För oss danskar är det bra pengar att köra om. Jag har även tävlat i Frankrike och förra vintern gick det ganska bra och vi körde in fina pengar. I år avvaktar vi lite med ett sådant äventyr, säger Jeppe Juel.
På tisdag är det hemmabanan Ålborg som kör V75 Winter Burst® och tävlingarna håller hög klass.
– Det håller jag med om. Vi har väl nästan fått hit det bästa Danmark har att erbjuda den här tiden på året. Saknas det något så är det väl de bästa unghästarna, men dom har gått till vintervila och laddas för årgångsloppen nästa år.

Mycket Flemming Jensen på förhand
På Ålborg håller även Flemming Jensen till och ser man till vad tipsexperterna tror på så kommer det att handla mycket om stall Jensen.
– Flemming har verkligen hästarna på topp för dagen och han har laddat rejält. Nu hoppas jag att vi ska kunna ställa till det för honom. Jag har ett par bra chanser och min bästa är Down Town Girl (V75-3). Hon är så här långt obesegrad efter tre starter och det är en talang lite utöver det vanliga. Hon startar för första gången i voltstart och det oroar mig lite och det föreligger lite galopprisk. Felfritt så tror jag faktiskt att hon bara vinner.
– Jag tror också en del på Onceforall Face (V75-1). Han är nio år och har fått många tuffa lopp och numera vill han gärna ha det lite serverat. Nu står han med mycket tillägg, men det är ett lämpligt motstånd och då kan jag vara lite mer offensiv om det behövs. Han gick ett mycket bra lopp senast och hade full fart över mål och inte speciellt trött.
– Rossi Garline (V75-4) är en jättefin treåring som trots det dåliga spåret kan vara med och slåss om segern. Han startade senast i Sverige och klarade inte av voltstart helt enkelt. Han känns väldigt fin i träningen och får vi bara lite tur med positionerna så finns chansen.
– Ever So Clever (V75-3) och Forecast (V75-6) med i omgången och bägge hästarna är i fin form, men möter lite för bra motstånd. Ever So Clever är en av flera om Down Town Girl gör bort sig.
Har du någon spika att bjuda på?
– Om man inte vågar spika Down Town Girl så är Slide So Easy (V75-6) en bra spik. Han är väl Danmarks bästa häst och nu möter han överkomligt motstånd. Tycoon Conway Hall är ute över fel distans och lär inte få bestämma i ledningen den här gången och jag tror att Flemming avancerar framåt tidigt och vinner på styrka och inställning.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.