Inför V75 BODEN (jackpot): Har laddat mot Midnattstravet på hemmaplan

140

inför v75 boden har laddat mot midnattstravet på hemmaplan

Fyra hästar med chans på V75® på hemmaplan.
Då väljer Roger Nilsson att ställa sig själv vid sidan om.
– Jag har fått de bästa kuskarna och då tvekade jag inte.

Få tävlingsdagar har sådan inramning som Midnattstravet och V75 i Boden – på lördag dessutom kryddad med jackpot och totalt 34 miljoner kronor i potten för sju rätt. Sista avdelningen går strax innan lördag övergår till söndag och detta i dagsljus. För hemmatränarna är Midnattstravet årets höjdpunkt.
– Ja, det är något som alla ser mycket fram emot och det ser ut att bli bra väder vilket är viktigt, säger Roger Nilsson.
Boden-tränaren har siktat på denna dag sedan en tid tillbaka och har fyra hästar med i veckans omgång på V75® som är spetsad med en jackpot och en ensam vinnare kan bli 34 miljoner kronor rikare. Lite förvånande är att Roger Nilsson väljer att inte köra själv och ställer sig vid bankanten istället.
– Det hade jag i tankarna ganska tidigt och när jag sedan fick så bra kuskar på mina hästar blev det ett enkelt val. Det är skillnad på de här killarna som kör hela tiden och på mig som kör någon gång i veckan. Om jag kör en häst jag tror på måste jag visa det och köra därefter och då kan det bli fel.

Det är två jämngoda hästar
I V75-2 har stallet två hästar och Roger har svårt att avgöra vem som är bäst.
– Jag tycker att de är jämngoda för dagen. 4 Mellby Illusion har varit borta i över ett och ett halvt år innan han började starta igen. Det är en ruskigt kapabel häst som inte ser speciellt bildskön ut i travet, men det får vi nog leva med… Han tar sig fram effektivt i alla fall. Jag har varit nöjd med de två starterna han gjort för mig och loppet senast blev en lämplig genomkörare inför loppet på lördag. Han ska tävla barfota, i alla fall bak och han har tävlat med skor och brodd på slutet och det bör vara en stor skillnad. Jag tror han gör ett bra lopp och är en outsider.
– 5 Barolo Gene vann V75 förra året och blev sedan sjuk. I vinter har jag kunnat träna honom som jag velat och jag är väldigt nöjd med honom. Förra året fick jag backa tillbaka lite med träningen eftersom han blev sliten. Jag är väldigt nöjd med de två starterna han gjort i år och formen är i stigande. Han har hög kapacitet och i voltstart är han ganska kvick iväg och han bör hamna vettigt till. Jag har två bra hästar i loppet och de är jämbördiga för tillfället.

Han har superform
Även i V75-4 selar hemmatränaren ut två hästar med mycket bra dagsform.
– 1 Burn Notice har svarat för två riktigt bra lopp i rad. Han har superform och därför är jag extra nöjd med spåret. Hade han fått ett snävt spår hade galopprisken varit överhängande eftersom han håller på att explodera här hemma. Burn Notice kan trampa iväg ganska snabbt och hur som helst bör han få ett bra lopp och ska räknas.
– 10 Galant Ima är en häst jag håller högt. Han är ganska orutinerad ännu och lär sig hela tiden. Jag har varit mycket nöjd med alla hans starter i år och efter den senaste starten har han haft en paus. Jag är mycket nöjd med honom i träningen och han kommer att fälla många till slut med klaff på loppet. Jag ska utrusta honom med rycktussar för första gången och jag tycker att spelarna ska se upp med honom.
Vem är bästa chansen av de två?
– Det är jämt där också, men Burn Notice har läget och det gör väl att han har lite fördel.

Föregående artikelInför V75 (jackpot): Francesco Zet förgyller Norrbottens Stora Pris – ”Känns otroligt fin”
Nästa artikelV75 + DD Tips och Unik Statistik inför Midnattstravet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.