Inför V75 (jackpot): Francesco Zet förgyller Norrbottens Stora Pris – ”Känns otroligt fin”

58

inför v75 jackpot francesco zet förgyller norrbottens stora pris – känns otroligt fin

Boden får minst sagt celebert besök under sitt Midnattstrav på lördag.
Daniel Redén kommer med sin superhäst Francesco Zet – som jagar sin 15:e raka seger när han blir storfavorit i miljonloppet Norrbottens Stora Pris.
– Han har tränat jättebra efter årsdebuten och kändes otroligt fin i dagens (måndag) jobb. Jag är nöjd med allt, säger Redén.

Boden arrangerar sitt traditionella Midnattstrav på lördag där första start för V75® är klockan 20.30. Omgången är kryddad med en jackpot och enligt ATG:s beräkningar kommer det att finnas minst 34 miljoner kronor i potten för sju rätt. Strax innan klockan slår elva på lördagskvällen, när midnattssolen förhoppningsvis skiner över Boden-travet, äntrar Sveriges bästa travhäst scenen. Det är ingen mindre än Francesco Zet som kommer på besök och han blir förstås megafavorit att ta hem ytterligare en miljon kronor, i Norrbottens Stora Pris. Efter den makalösa fjolårssäsongen, som han gick igenom obesegrad i nio starter och vann ”Triple Crown”; Kungapokalen, Sprintermästaren och Svenskt Travderby. Som om inte det var nog sopade han även hem Breeders Crown för fyraåringar innan Redén lät stjärnhästen gå till vintervila och uppträning inför den här femåringssäsongen. Undantagshästen vann sin årsdebut i Umeå där Örjan Kihlström iskallt måttade in segern i en hejdundrande snabb avslutning.

”Har inte sett i närheten av hur han kan öppna”
Francesco Zet har därmed tagit 18 segrar och en andraplats på 20 starter i karriären, och hittills har det blivit drygt 15,8 miljoner kronor i intjänade prispengar. Daniel Redén har inte gjort någon hemlighet av att det är Prix d’Amerique som man siktar på i vinter och han låter nu Francesco Zet få starta på lite under sommaren. Hästen lottades till innerspår bakom startbilen i Norrbottens Stora Pris tillsammans med Örjan Kihlström. Det bli racingbalans på nu, barfota bak, som i tidigare storlopp och det låter riktigt bra från tränare Redén inför årets andra start.
– 1 Francesco Zet (V75-7) fick spår 1, det kanske man inte hade önskat men jag tror inte det är någon större fara. Vi har nog inte sett i närheten av hur han kan öppna om man skulle vilja det. Det blir ett test från spår 1 nu. Han kändes otroligt fin i dagens (måndag) jobb och han har tränat jättebra efter årsdebuten. Detta blir hans första riktigt långa resa, han övernattade på Jägersro så det oroar inte. Jag är nöjd med allt inför starten. Han har så mycket hov så vi väljer att köra honom barfota bak nu istället för att verka ner hovarna bak så det blir som i storloppen, säger Daniel Redén på sin hemsida stallet.se.

”Är kraftigt på gång – jäkligt bra senast”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start inom V75 i Umeå. Han kommenterar även dessa på sin hemsida och delger följande information.
– 6 Illfindmywayhome (V75-1) är kraftigt på gång, man får inte strirra sig blind på hans rad. Han gick ett jäkligt bra lopp bakom Felizia senast, det gick ju sakta och han fick gå i spåren. Han spurtade bra även gången innan. Det har gått några veckor sedan senast och han tränar jättebra. Det är hans distans och läget passar bra. Han kan springa fort om han har en bra dag. Det blir inga ändringar
– 11 Mahala (V75-6) kunde inte svara ledningen efter 100 meter senast, det gick lite för fort då. Sen fick hon aldrig upp farten, hon är inte tvärspeedig men hon var inte trött i mål och gjorde ett bra lopp. Hon har utvecklats fint i år. Spåret är vad det är, det är bara att hoppas att det löser sig, det kan det ju göra ibland. Hon går som hon gjorde senast, säger Redén till stallet.se.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.