Inför V75 Boden – Jägersrotränaren Mats Rånlund

189

Inför V75 Boden - Jägersrotränaren Mats Rånlund

Första starten på 30 år.
Jägersrotränaren Mats Rånlund är på lördag tillbaka i sina hemtrakter när Boden arrangerar midnattstrav och V75.
– Jag var upp senast 1988 med Lord Quick som vann. Jag hoppas att det ska gå lika bra nu, säger Mats Rånlund som åker norrut med Olle Rols.

Mats Rånlund började sin travkarriär på Bodentravet. 1985 begav han sig till Skåne före en kortare visit som sedermera blev en permanent flytt. På lördag återvänder Jägersrotränaren till sina rötter när hans forna hemmabana traditionsenligt bjuder på midnattstrav.
– Det är lite annorlunda och det blir lite mer stämning. Jag misstänker att det kan bli 10 000 människor och det blir en folkfest när hela Norrbotten samlas på travbanan. Det är årets höjdpunkt med V75 på de mindre banorna, berättar Mats Rånlund.
Men det är inte bara för travtävlingarna som hemvändaren ser fram emot resan.
– Det ska bli kul att träffa en massa gamla kompisar. Jag har också tre barn och tre barnbarn som bor i Norrbotten, det är alltid trevligt att komma upp dit.

Premiär på lång distans
Den senaste starten som Mats Rånlund gjorde på Bodentravet var för tre decennier sedan. Då med Lord Quick som tog hem Top Of Europé Trot, föregångaren till Norrbottens Stor Pris.Den här gången är det hans nya stjärna Olle Rols (V75-5) som följer med upp för att starta i silverdivsionen. Loppet går över 2640 meter och för femåringen blir det debut över lång distans.
– Det var lite därför vi anmälde honom till Boden. Jag tyckte det skulle bli spännande med lång distans för honom gentemot de andra, säger Mats Rånlund.
Olle Rols tog åtta raka segrar från november till april och har snabbt klättrat från den lägsta klassen i V75 till den högsta. Men den första fullträffen i silverdivisionen har låtit vänta på sig.
– Det är hård konkurrens så det måste lösa sig efter vägen. Det var en oerhörd prestation han gjorde senast, han gick 1.12,4 trots att han hoppade bort 40 meter.

”Ingen startraket”
Olle Rols ser ut att bli en av favoriterna i sitt lopp på lördag och med tanke på hans tränares bakgrund även bland publiken. Förutsättningarna är bakspår och bland motståndet finns starka hästar som Qahar Q.C. och Angle Of Attack.
– Fältet är lite ojämnare än tidigare men det är fem-sex stycken som är jättefina och jag har stor respekt för motståndet, konstaterar Mats Rånlund och fortsätter:
– Det är ingen startraket han har rygg på och han kan hamna långt bak men jag hoppas det blir jämn hård fart i loppet, det gynnar honom. Om det löser sig någorlunda hoppas jag att han ska vara med och göra upp om det.
När är det dags för avfärd från Malmö?
– Hästen åker på torsdagen tillsammans med Kolgjinis häst och jag flyger klockan nio på fredag.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelFörsta Jubileumstestet på Solvalla
Nästa artikelV75 System till Midnattstravet Boden 16 juni 2018

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.