Inför V75 Bollnäs 7 september 2013: Hultman med tre treor

251

hultman_jackpot

Panne de Moteur, Venkatesh och Pink Elephant – Stefan Hultman har flera toppchanser i lördagens dubbeljackpot på V75.
Och Solvallatränaren är mer än nöjd med spårlottningen:
– Riktigt 3-vligt. Det är viktigt i dagens trav att få bra spår, inte minst på V75.
På torsdagen firar Stefan Hultman 50 år. Han gör det i Deuville, Frankrike, där det är unghästauktioner hela veckan.
– Jag hoppas kunna hitta ett par guldkorn, hälsar jubilaren.
På lördagen byter Solvallatränaren fokus mot V75 och Bollnäs där han har en nyckelroll med tre betrodda hästar till start. Gemensamt för trion är att de dragit spår tre bakom startbilen.
– Det är strålande lägen. Det är alltid lika spännande att smyga fram startspåren på söndagskvällen. Det är viktigt i dagens trav att få bra spår, inte minst på V75. Det är så jämna lopp och det är lätt att bli bortlottad, säger Stefan Hultman.

Två miljonsegrar
Först ut är 3 Panne de Moteur (V75-3) som ser ut att bli stor favorit i gulddivisionen efter två raka miljonsegrar, Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot.
– Han har alltid varit bra. Han var fantastisk i fjol och i mina ögon var han kulletta. I år hade jag feeling att han utvecklats som jag hoppats när han vann i årsdebuten i Karlstad. Men så åkte han på någon skit i samband med Elitloppet och var inte så bra den perioden. Men efter Elitloppet har han tagit åt sig träningen på rätt sätt och han är på väg att utvecklat till något riktigt spännande. På slutet tycker jag han varit kusligt bra, dels på Solvalla då han kunde öppna så enormt snabbt, och senast när han mötte de bästa vi har och han kunde speeda ner dem. Luckan kommer sent men han hinner vinna enkelt och var inte tom i mål. Jag tror på en enorm utveckling för honom.
Vad säger du om lördagens uppgift?
– Det är några formstarka hästar med i loppet, men jag måste tro på bra chans. Örjan lägger upp det som han vill, men jag misstänker att han bombar till ledningen och det ska vara en bra chans.

Obesegrad i år
I nästa lopp ser 3 Venkatesh (V75-4) ut att bli favorit. Fyraåringen är obesegrad i år efter fyra starter.
– Det är en jättefin häst  och som tvååring trodde jag han var något för årgångsloppen. Det har varit mycket småtrassel, men cred till ägarna som haft tålamod och vi har därför kunnat vänta på hästen utan att känna stress.
– Han har vunnit med gott om krafter kvar, men han är lite orutinerad och det är en brasklapp som spelarna ska tänka på. Men hittills har han varit säkerheten själv. Han är allround och rejäl bakom bilen. Sköter han sig och inte orutinen ställer till det ska det vara en bra chans det också. Han är väldigt kapabel, säger Stefan Hultman.

Ska streckas vid gardering
Sist ut är 3 Pink Elephant (V75-7).
– Det är också en jättefin häst, men han har varit lite formlös. Han var lite sämre på Axevalla för tre starter sedan, men senast på Bergsåker fick han stryk av en bra häst. Han landade på 1.13,6 över full distans och voltstart och var inte dålig då.  Han är på väg in i form igen och blir bättre och bättre. Han fick snabba pengar på sig men börjar nu växa in i klassen. Han möter några bra, men har bra form och bra läge, så om man garderar loppet ska han med på kupongen.

Lars-Ove Pettersson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet