Inför V75: Bra segerchans om inte gränsen stängs

104

Inför V75®: Bra segerchans om inte gränsen stängs

I sin senaste start slutade Floris Baldwin tvåa på V75® knappt slagen av Very Kronos.
På lördag hoppas tränaren Trond Andersson på första segern i gulddivisionen för sin stjärna.
– Jag tror på bra segerchans om vi kommer över gränsen, just nu ser det ljust ut, säger norrmannen.

Finalerna på V75® på annandag jul lär inte Trond Andersen glömma i första taget. Han startade fyra hästar och facit blev två segrar och två andraplatser.
– Det var en fantastiskt utdelning och det var verkligen en riktig julklapp, säger Trond Anderssen.
Stallet har haft form en längre tid och förklaringen är enkel.
– Vi har fantastiska träningsförhållande till skillnad från många andra tränare. Sedan har hästarna fått vara friska och fräscha. Vi tränar på ganska tufft och kan dom sedan starta kontinuerligt så kommer resultaten och även utvecklingen.
På lördag startar två riktiga formhästar och Floris Baldwin (V75-4) tillhör en av favoriterna.
– Jag tycker att han ska ses med ganska bra chans. Han var väldigt bra senast och har varit så hela året. Han är nio år gammal, men fortsätter att utvecklas. Vi chansade att starta honom i Ulf Thoresen Grand International i somras och där svarade han för ett topplopp. Han slutade trea trots galopp bakom Ble de Gers och efter det har han bara fortsatt att rada upp starka prestationer. Jag vill påstå att han är bättre än någonsin för dagen och spåret är perfekt. Magnus är en väldigt duktig kusk och jag vet inte hur han lägger upp det taktiska. Ser man till motståndet är det bra som det ska vara och vi vann spårlottningen och jag har all anledningen att vara optimist.
– Amarone Classic (V75-6) gör det också bra varje gång, men hon vinner inte så ofta. Hon är bättre än raden och senast blev det fel och hon satt fast med en del krafter kvar. Läget är bra och hon är snabb från start och bör hitta en fin position. Klaffar det maximalt så kan hon kanske vara bland dom tre, att hon ska vinna är långsökt.

Har en del gemensamt
På söndag avgörs världens tuffaste lopp Prix d’Amerique. Trond Anderssen pratar med stor inlevelse och värme när det loppet kommer på tal. Hans stjärna Yarrah Boko slutade trea 2014 då Maharajah vann.
– Det minns jag som om det var i går. Yarrah Boko var en fantastisk häst. Vi var nere fyra år i rad i Frankrike och han vann ett större lopp varje år. Största segern tog han i Prix du Luxembourg och det smäller nästan lika högt som tredjeplatsen i Prix d’Amerique. Det var en fantastisk upplevelse att vara där nere och ha en häst i den yppersta eliten.
Finns det någon av Yarrah Bokos kaliber i stallet?
– Vi jobbar varje dag för att försöka träna fram en sådan häst igen och Oracle Tile har faktiskt en del gemensamt med Yarrah Boko. Stor kapacitet och viljan att träna och tävla. Oracle Tile har ett fint temperament för att vara efter Ready Cash och sedan har han lärt sig att öppna från start numera. Vi har planer att starta honom i Frankrike och det är aktuellt till nästa säsongs vintermeeting. Han tränar fint för dagen och ska starta i finalerna på Solvalla nästa lördag om inte coronapandemin ställer till det ännu mer.
Jag håller kontakten med myndigheterna och norsk travsport i stort sett varje dag. Det ändrar på restriktionerna hela tiden och för tillfället gäller det att få komma in i Sverige och tävla på lördag och än så länge ser det ljust ut.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.