Inför V75: ”Brukar kunna avsluta som ett flygplan”

135

inför v75® brukar kunna avsluta som ett flygplan

Om några veckor ska Filippa B.J. vara med i den verkliga hetluften i kvalen till Derbystoet på Jägersro.
På lördag väntar ett lopp i Diamantstoet i Rättvik V75® för tyskan Sibylle Tinters häst som lekte med motståndet senast i Margaretas Tidiga Unghästserie.
– Hon gör allt rätt och avslutade som ett flygplan!

Filippa B.J. tävlade med framgång i Tyskland som treåring innan hon kom i Sibylle Tinters träning på Rommetravet.
Debuten på svensk mark i oktober slutade med en överlägsen seger i Rättvik. Därefter har det blivit ytterligare fyra segrar och motståndet har hårdnat vartefter i den nya regin.
För en månad sedan tog stoet karriärens största seger då hon avslutade rykande i en avdelning av Margaretas Tidiga Unghästserie.
Ledningen, dödens eller spurter från kön. Jorma Kontio har vunnit med Rommestoet på lite olika sätt.
I Margareta-loppet på Solvalla lyfte han ut 700 meter från mål och redan i ingången till sista sväng hade Filippa B.J. tagit över ledningen och avslutade sista halvvarvet i trakterna av 1.09,0 till seger med fyra längder.
–  Hon är stallets bästa häst just nu och målet är kvalet till Derbystoet i slutet av augusti. Nu är jag är en ganska liten tränare och har inte så mycket erfarenhet av de stora årgångsloppen men hon har ju mött kulltoppen då och då och hävdar sig bra mot de riktigt bra stona och jag känner att vi inte är helt borta ur matchen, säger Sibylle Tinter.
På lördag är det ett försök till Diamantstoet som gäller på Rättvikstravet. Filippa B.J. tjänade 300 000 kronor vid den senaste segern i i Margareta-loppet på Solvalla och står hon perfekt inne i loppet, V75-6, på lördag.
Filippa B.J. har tjänat 665 000 kronor och loppet är stängt vid 675 000.
Man ska dock komma ihåg att den senaste prispengen fördubblade hästens prissumma på några minuter.
– Jag tycker att det här ser ut som en lämplig uppgift för henne. Filippa är inte maxad på något sätt och kommer heller inte att vara det på lördag. Hon har inte haft någon amerikansk vagn eller något speciellt huvudlag eller ”norskt” eller någonting och går som vanligt med öppet huvudlag, skor på alla fyra och även boots fram, säger tränaren.
Vilka är hennes bästa egenskaper?
– Att hon är så allround, går från ledningen kan avsluta snabbt från kön. Det som är som är så kul med henne är att hon gjort allt rätt och utvecklats till varje start. En enda miss har det varit då hon galopperade i ledningen på Romme en gång. Men det är glömt nu, ett olycksfall i arbetet.
Att hon kan flytta på sig när Kontio begär lite av henne har vi sett några gånger nu…
– Hon gillar att tävla och är superlydig för Jorma Kontio, villigt och vill framåt och gör vad han begär. Hon har haft rycktussar någon gång men inte ens fått tussarna ryckta tussarna i hälften av gångerna. Nej, jag är mycket nöjd med att ha Kontio i vagnen. Han är säker och hon är säker och jag tror på min häst.
Filippa B.J. har uteslutande tävlat med autostart. På lördag står hon med 20 meters tillägg och med springspår. Hur går det?
– Ja, för hennes del blir det voltstart för allra första gången men vi har tränat på det hemma och allt flyter på .Jag är så glad i startspåret. Vi har springspår och behöver inte starta mitt i smeten och riskera att hon ska tycka att det är konstigt utan lite avsides längst bak. Det är svårt att veta hur snabb hon är med volt, men Jorma brukar ju vara den som sitter i ledningen tidigt! Det kommer kanske inte att hända här men jag tror nog att han får bra snurr på henne från början för en bra position och sedan brukar hon kunna avsluta som ett flygplan.
–  Hon är fantastisk –  jag är glad för att jag har en sådan häst i träning!

Föregående artikelV64 Jackpot – Tips + Andelsspel!
Nästa artikelTips + Kuskintervju inför V75 RÄTTVIK

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.