Tips + Kuskintervju inför V75 RÄTTVIK

138

v75

V75 avd 1-3 från TIPSAREN/SPELGUIDEN AB

V75-1: 3 L.L.ROYAL såg lysande ut före loppet senast och gjorde en strong slutrunda till fjärdepriset i 10 tempo. 6-åringen fixar tredjespåret i volten utan problem och räkna med att tryckkokare Bergh bubblar då kör ljuder. Vi spikar när motståndet är hanterbart från tätpositionen!
RANKING: A: 3 B: 1-9-8-5-2 C: 4-7-10-12-6-11

V75-2: 5 INVADER AM drog bästa läget och vann för tre starter sedan över kort distans från Gate 5. 4-åringen besitter en otäck slutspurt som biter bra vid högt tempo och framfusiga MED är inget nedköp från tidigare kuskar. 4 M.T.ON TARGET är första utmanare från ledningen.
RANKING: A: 5-4 B: 9-2-6-12 C: 10-1-3-7-8-11

V75-3: 1 MILLIONDOLLARRHYME är startsnabb och Fredde tar själv hand om styrningen över 1640m. 7-åringen sitter i front per omgående och bra chans om Ready Cash avkomman kan hushålla med krafter- na. 2 GLOBAL BADMAN står på branten till ett guld genombrott!
RANKING: A: 1-2 B: 3-10-8 C: 7-9-4-5-6-11

LÖRDAGENS MILJONDRAG: 11 QUARCIA avd 5

Fullständigt tips hos http://tipsaren.com

Köp dina andelar hos https://atg.se/cigarrmagasinet

INTERVJU MED OLLE ALSÉN
Kanal 75/Alltomtrav

Olle Alséns stjärnhäst M.T.Insider har lagt skorna på hyllan.
Nu hoppas han att Doldis ska bli hästen som får stallet att lyfta igen.
– Han är riktigt bra. Jag tror han kan vinna V75 på lördag, säger Gävletränaren.

Olle Alsén har upplevt mycket tillsammans med sin tidigare stjärna M.T.Insider. Den tvåfaldige miljonären avslutade karriären i maj med att vinna Travrondens Speedrace under elitloppshelgen. Det var fjärde gången han vann det uppskattade racet och Solvalla väljer att byta namn på loppet framöver till ”M.T.Insiders speedrace”.
– Vilken höjdare det blev. Vi bestämde tidigt att vi skulle gå för det loppet en sista gång och sedan skulle han få bli en glad pensionär. Bättre slut kunde vi inte få, säger Olle Alsén.
Att plocka fram hästar av M.T.Insiders kaliber för en lite mindre tränare är inte lätt. Nu ser Olle Alsén ut att ha hittat hästen som ska se till att bli ny kung i stallet. Fyraårige Doldis har visat sig ha talang utöver det vanliga.
– Man ska vara ödmjuk när man pratar om hästar som mer eller mindre bara börjat karriären, men det var länge sedan jag hade ett sådant råämne. Det är en riktigt fin häst och han utvecklas för varje start.
Doldis har än så länge ”bara”vunnit två lopp på 18 starter, lite lite tycker många.
– Han är definitivt inte oärlig. Som treåring var han mer för att se och lära. Ägarna är väldigt bra och låter hästen ta den tid han behöver. Vi ställde inga krav på honom förra året utan har låtit honom komma i den takt han själv vill. I år har vi höjt kraven på honom och han har svarat bra på det. Jag vet inte hur många lopp på slutet som vi förlorat knappt, sammanlagt är det väl en meter. Lite surt förstås, men det är en lite trög häst och han kommer mer och mer.

Siktar på derbykval
Doldis har varit och nosat lite på årgångsloppen. Bland annat slutade han femma i ett uttagningslopp till Kungapokalen och var nära finalen.
– Han var bara ett huvud från att nå finalen och då fick vi väl ett kvitto på att Doldis är en bra häst och vi kan hoppas att han kan ta ytterligare kliv framöver.
Nu siktar tränaren på derbykvalen i slutet av augusti.
– Vi vill prova och den långa distansen är en klar fördel, han är stark och kan springa fort länge.
På lördag när V75 avgörs i Bollnäs har Gävletränaren hittat ett lämpligt genrep.
– Detta loppet passar perfekt. Det är lång distans och ligger bra i tiden. Vi fick ett perfekt spår och Doldis har blivit allt snabbare från start. Jag tycker att hästen är så pass bra att han ska slåss om segern och jag tror inte att jag gör några ändringar, möjligen får han tävla med bakskor, men han travade en 1.12-tid näst senast med skor runt om så det har väl inte så stor betydelse, barfota väntar vi med till derbykvalen.

Föregående artikelInför V75: ”Brukar kunna avsluta som ett flygplan”
Nästa artikelAllsvenska kuskligan: Mats E Djuse ny på pallen efter 13 veckosegrar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.