Inför V75: Dags för Calvados Crane?

235

image-14

Från segerstaplare till segerlös på 15 starter.
Bollnäshästen Calvados Crane har inte haft något bra 2013.
Det ska det bli ändring på i lördagens V75-omgång.
– Han är ett hett bud för jackpotjägarna, säger hästens tränare Peter Eriksson, som tror på chans med ytterligare två hästar.
I fjol radade Calvados Crane (V75-1) upp segrarna och han var ofta med och tampades i V75. Totalt har han fyra V75-triumfer på meritlistan. Men i år har det gått trögt för den sjuårige valacken. Efter 15 starter står han fortfarande utan seger.
– Det har varit ett riktigt skitår, säger Peter Eriksson.
– I våras slog han sig på ett framben när han mötte Nahar och tvingades vara borta ett tag. På sommaren har han någon form av allergi så då går han ingenting. Nu i höst har han känts riktigt på gång men det har fortsatt att småkrångla och han har inte fått någon utdelning. Det klart att det är frustrerande.

Lämplig uppgift
I senaste starten valde Peter Eriksson att sätta på Calvados Crane aluminiumskor. Det skulle han inte ha gjort.
– Jag trodde att det skulle funka med aluminiumskor och brodd men det gjorde det inte och han travade dåligt. Men även om inte travet stämde kändes han stark och bra och den här gången går vi tillbaka till järnskorna han brukar ha.
Calvados Crane startar från spår fyra bakom startbilens vingar i den första V75-avdelningen på Bergsåker utanför Sundsvall. Det är jackpot på V75 och 48 miljoner kronor väntar på den som lyckas bli ensam med alla rätt. Kanske är Calvados Crane hästen att luta sig emot?
– Det ser i alla fall bra ut på förhand. Han möter lämpligt motstånd och vi har ett bra utgångsläge, jag kommer att prova vad som går mot ledningen. Jag tycker att han är ett hett bud för jackpotjägarna.

Kan ordna jätteutdelning
Peter Eriksson har ytterligare två chanser inom V75-spelet. I den avslutande avdelningen selar han ut Acriter som senast gick i mål som trea efter att ha travat större delen av slutrundan som första häst i tredjespår.
– Han fick gå 800 kvar och höll starkt ända in i mål. Efter det har han känts fin i lugna intervaller. Spår två i volten tror jag ska passa honom fint även om det inte är tal om någon laddning från start. Han möter bland andra Ultralum som är en bra häst som brukar dra på i bra tempo. Det gillar min häst så det är en fördel. Om banan tillåter kör jag honom gärna barfota runt om. Min förhoppning är att han ska vara med bland de tre främsta och har vi tur med positionerna kanske han till och med kan slåss om segern.
Vinner Acriter kommer V75-utdelningen att rusa i höjden. Skulle Peter Eriksson dessförinnan även ha satt dit Mr Vox (V75-6), som han kör åt Bollnäskollegan Krister Jakobsson, handlar det om riktigt stora pengar för dem som har alla rätt.
– Mr Vox var jättebra senast. Han trivs inte utvändigt om ledaren men jag var tvungen att prova och han slogs ända in på linjen. Nu har vi spår lite väl långt ut för att jag ska vara riktigt nöjd men jag får försöka hitta ner i banan. Han gillar distansen och skulle det lösa sig lite på vägen tycker jag att han är en luring.

Ola Johansson

 

Comments are closed.