Inför V75: Dags för Famous nu?

205

fammmous

Stallformen har infunnit sig.
Nu ska det bara lossna på V75 också.
Per Lennartsson kan spela en viktig roll när lördagsmiljonerna ska fördelas på Rommetravet.

Per Lennartssons hästar har visat härligt gry de senaste tävlingsdagarna. Efter trippelsegrar på både Mantorp och Solvalla i slutet av mars har jämnheten varit påtaglig under inledningen av april.
Av 14 startande hästar på Solvalla måndag och onsdag var alla utom en bland de fyra främsta i mål.
Nu är frågan om han kan omsätta formen till segrar på lördagarna också.
På V75 har det nämligen varit stolpe ut för stallet i år, med blott en seger och hela sju andrapris.
Att 8 Highlight Brizard ska förbättra den statistiken från sämsta läget i Olympiatravets tredje delfinal (V75-3) är det däremot knappast någon som väntar sig.
– Han känns laddad och fin, men uppgiften är stenhård med bra hästar och dåligt läge så jag ser väl inte någon större vinstchans i det hela. Vi glider med lite bakom så får vi se om vi har turen med oss och får en hygglig slant i alla fall, berättar Lennartsson som ser ut att ha bättre chanser med sina övriga tre hästar.
4 New Royalty (V75-4) var kriteriefinalist i fjol och gjorde nyligen comeback efter ett halvårs vila med ett tredjepris.
– Han kändes fin då. Han är alltid lite seg i tempoväxlingar, men sedan kom han tillbaka och höll farten. Summasummarum var det en bra insats, säger Lennartsson som hoppas att vinterns kastration ska få hästen mer tävlingsvillig.
– Han var ännu trögare förra året och börjar förstå lite mer vad det går ut på. Han har bra kapacitet när det klickar till för honom och jag hoppas att han ska ha en bra dag på lördag. Det är svårbedömt i och med att det bara är andra starten för året. Han blixtrade till några gånger förra året och det känns som att det är en häst som åtminstone har kapacitet att blanda sig i leken här. Sedan om han är klar att vinna eller inte är jättesvårt att säga.

”Kapacitet som räcker och blir över”
En som definitivt är klar att vinna är 10 Ekets Patrik (V75-6) som spurtade hem ett V86-lopp förra veckan.
– Har haft otur med spåren, men samtidigt är det en häst som fungerar väldigt bra i ryggar. För hästens del är det bra att han kan hålla sig lite lugn och fin bakom, men det är ju väldigt svårt att vinna då man sitter i fjärde- femte- sjätte par utvändigt som det säkert blir från det här läget. Han vann ju från liknande läge på Solvalla mot ungefär samma hästar, men det är inget man kan räkna med. Normalt sett får han svårt att vinna, men han tar säkert en bra slant.
Det bästa sparas till sist. 5 Famous Fayline (V75-7) har svarat för flera fina insatser från svåra lägen i V75 under året utan att få någon fullträff. Senast såg han segerfarlig ut då galoppen kom 300 meter från mål.
– Hästen kändes väldigt fin i det läget, men slog ihop när jag flyttade ut och skulle accelerera med honom. Han var lite för laddad, det var synd. Vi får hoppas att vi får revansch den här gången, säger Lennartsson som inte tvekar på att det här är dagens bästa segerchans:
– Så länge han är kvar i silverdivisonen så har han visat kapacitet som räcker och blir över. Det är han som har rejäl chans att vinna. De andra kan ju förstås göra det, men normalt så tjänar de lite slantar.

Ola Johansson & Robin Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.